Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budeme restituovat až do ekonomického rozvratu republiky? VII

28. 8. 2020

Budeme restituovat až do ekonomického rozvratu republiky? VII

Zatímco Němci nám na reparacích zaplatili pouze několik set milionů korun, měli bychom my, oběť německé agrese, která si vyžádala 360 000 obětí na životech a stamiliardové škody, platili agresorovi za to, že vraždil naše lidi, vykradl a zničil, co mohl. Sudetští Němci byli pátou nacistickou kolonou. Pomáhali Hitlerovi rozbít náš stát a podíleli se na válce za „nový světový řád“, v němž Slované – podlidi, měli panskému národu dělat otroky. Sudeti vraždili po celé Evropě. Musí tedy počítat i s tím, že nesou za vše, co nacisté vykonali, svůj díl odpovědnosti.

Ne oběť je povinna platit agresorovi, ale agresor, v souladu s platným mezinárodním právem, musí zaplatit oběti za škody, které ji způsobil. Chtějme tedy na Německu, aby už konečně začalo platit reparace a v krátké době je nám beze zbytku plně uhradilo. Již i Řecko požaduje na Německu reparace. Opoziční řecká strana viní vládní stranu, že je zbabělá a že na Němcích reparace nedostatečně důrazně vyžaduje. O reparacích se mluvilo i ve Slovinsku, také svého času v Polsku.

V ČR jsou bohužel síly, které s voláním, že vše, co bylo ukradeno, musí být vráceno, myslí nejen na církevní „majetek“, nýbrž i na majetek konfiskovaný sudetům. Tomu se nemusíme ani divit, když náš ministr zahraničních věcí, Karel Schwarzenberg, se nepovažuje za Čecha, ale je, jak se sám vyjádřil, Böhme. Mluví o vyhnání sudetských Němců i o ukradení jejich majetků. Domníváme se, že hlavní silou, která restituce církevní i sudetoněmecké bude dále podporovat, přímo či nepřímo, je především TOP 09 a pravděpodobně také KDU-ČSL. I v ODS jsou jednotlivci, a skupiny, které uvedené restituce považují za správné. Jen si připomeňme, co pro ně dělá např. premiér P. Nečas a jeho suita.

Závěrem zdůrazňujeme, že s církevními restitucemi, zvláště s finančním plněním státu církvím, zásadně a zcela nesouhlasíme. Rovněž nesouhlasíme, z výše uvedených důvodů, s jakýmkoliv plněním ČR vůči tzv. sudetským Němcům. Naopak požadujeme, aby Německo, které zdaleka nezaplatilo ani reparace z první světové války, nám reparace v plné výši, stanovené Pařížskou reparační dohodou, urychleně poukázalo.

Na základě dobových internetových a dalších materiálů připravil dr. O. Tuleškov

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář