Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blahopřejeme svému prezidentovi !

26. 9. 2019

V sobotu 28. záři oslaví 75.narozeniny  jeden z nejvýznamnějších  českých politiků posledních 30 let, prezident republiky Ing. Miloš Zeman.

V období tzv.normalizace byl pro svůj negativní vztah k tehdejšímu režimu několikrát vyhozen z práce.Z podniku Sportpropag např. za vydání sociologického sborníku, o němž Rudé právo napsalo článek "Nečisté tóny na staré téma".

V srpnu 1989 vydal v Technickém magazínu slavný článek, který na přesných faktech prokázal skutečný stav tehdejší ČSSR. Neméně památné je jeho vystoupení na Letenské pláni 26.11.1989.

Po listopadové revoluci se postupně stal nejvýznamnějším představitelem demokratické levice a jako předseda ČSSD tuto dovedl v r.1998 hlavním vchodem do Strakovy akademie.

Pro zradu části poslanců ČSSD neuspěl v prezidentských volbách v roce 2003 a stáhl se  zdánlivě do ústraní na svou chalupu na Vysočině. Zde se pravidelně scházel s představiteli politických i podnikatelských kruhů, publikoval a připravoval svůj návrat. Ještě před schválením přímé volby prezidenta deklaroval, že by se v tomto případě o tuto funkci případně ucházel. Když přímou volbu parlament schvaloval, nikoho z mnoha pravicových poslanců, kteří pro ni velkomyslně hlasovali, ani ve snu nenapadlo, jak první i druhá volba dopadne. Miloš Zeman svojí geniální strategií dvakrát přesvědčil nadpoloviční většinu voličů a ke zděšení pravice volby vyhrál. Pravice se s výsledkem demokratických voleb nikdy nesmířila a zvolila cestu neustálých štvanic na prezidenta za vydatné podpory tzv.veřejnoprávní podpory. Neváhala se ani zesměšnit při hlasování o žalobě na prezidenta v PS.

 

Miloš Zeman si na počátku své politické kariéry vybral k prosazení svého přesvědčení sociální demokracii,k národním socialistům však měl vždy pozitivní vztah a má mezi námi řadu přátel.

Přejeme mu k jeho významnému životnímu jubileu dobré zdraví, i nadále pevné nervy ve funkci a poté ještě mnoho plodných let.

 

Miloši, národní socialisté Ti vzkazuji:"Jsi náš prezident!"

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář