Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biden uvedl, proč Putin nemění pozici kvůli tlaku USA

14. 6. 2021

Biden uvedl, proč Putin nemění pozici kvůli tlaku USA

14. 6. 2021 Janinna  

Americký prezident Joe Biden uvedl, že nemůže zaručit změnu postoje Ruska. 

Na otázku, proč ruský vůdce Vladimir Putin nemění svůj postoj kvůli tlaku Washingtonu, Biden odpověděl, protože „je to Vladimir Putin“.

„Putin je autokrat“

Prezident USA navíc připustil, že nemůže zaručit změnu ruského postoje, přičemž ruského prezidenta Vladimira Putina nazval „autokratem“.

Neexistuje žádná záruka, že budu schopen změnit chování člověka nebo chování země. Autokrati mají obrovskou moc, nepotřebují se zodpovídat před společnosti a může se velmi dobře stát, že když budu odpovídat (Putinovi) správně, což udělám, nepřesvědčí ho to a bude pokračovat ve stejném duchu.“ Biden je citován RIA Novosti. Biden vystoupil na tiskové konferenci v Cornwallu po setkání G7.

Také na tiskové konferenci Biden souhlasil s hodnocením Putina, že vztahy mezi Ruskem a Spojenými státy jsou na nízké úrovni.

Americký prezident Joe Biden uvedl, že souhlasí s názorem ruského vůdce Vladimira Putina, že vztahy mezi oběma zeměmi jsou na nejnižší úrovni za posledních několik let.

„Myslím, že má pravdu, toto je nejnižší bod,“ cituje korespondent CNN Bidena, který dodal, že budoucnost těchto vztahů závisí na tom, zda bude Rusko jednat „v souladu s mezinárodními normami“. Prezident zároveň zdůraznil, že Washington neusiluje o konflikt s Moskvou, uvádí RBC.

Biden také odpověděl na otázku, proč ruský vůdce Vladimir Putin nemění svůj postoj kvůli tlaku Washingtonu.

„Je to Vladimir Putin“, řekl Biden s úsměvem.

https://bit.ly/2TYbr0J

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář