Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benešovy dekrety znovu ve hře. A toto vzkazuje Rajchl vládě

26. 10. 2023

Benešovy dekrety znovu ve hře. A toto vzkazuje Rajchl vládě

 

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl napsal pár ostrých slov ohledně snahy vlády a prezidenta "prolomit" Benešovy dekrety. Ty jsou ale zcela neprolomitelnou integrální součástí českého právního řádu, vzkazuje Rajchl.

Jindřich Rajchl (PRO)

26. října 2023 - 06:05

 

„Rod Lichtenštejnů se evidentně snaží využít nastalé situace, kdy v České republice vládne nejneschopnější a nejzaprodanější vláda v naší historii, a kdy na Hradě usedl maňásek USA a snaží se vytěžit maximum ze svých zcela zoufalých žalob na vydání rozsáhlého majetku v České republice erodujících platnost Benešových dekretů.

 

Už víme, že se princ Alois sešel s Petrem Pavlem mezi čtyřma očima a že ocenil vstřícný přístup našeho prezidenta k budoucímu řešení.

 

Přeloženo do češtiny - zkušený šlechtic si našeho agenta v New Yorku povodil jako slepého koně. Co je ale novinkou, je skutečnost, kterou idnes.cz napsal mimoděk až v samém závěru svého článku. A tou je sdělení, že návrh na mimosoudní vypořádání spočívající ve vytvoření fondu či nadace, do něhož by byl veškerý sporný majetek vložen, a následně společně spravován, už dokonce projednává naše vláda!!!

 

V podstatě to znamená následující:

1) Lichtenštejnové vědí, že jejich žaloba je slabá jako čaj (jinak by ji dotáhli do konce a pro tento obrovský majetek si došli), a tak se snaží vytěžit ze slabosti naší současné politické reprezentace maximum - vytvoření nadace, kterou by spravovali v realitě oni, a tudíž by de iure byl sice převeden na nějaký svěřenský fond, ale de facto by patřil jim

 

 

2) pokud vláda k tomuto kroku skutečně přistoupí, tak tím započne erozi Benešových dekretů a rozpoutá sérii žalob ze strany dalších subjektů, kteří se budou domáhat minimálně uzavření totožné dohody jakou by dostali Lichtenštejnové.

 

Tento postup vlády Petra Fialy, jehož nadstandardní vztahy s Berndem Posseltem jsou obecně známy, považuji za naprosto skandální. Buď opět v úslužném předklonu ustupují západním mocipánům, nebo je jejich motivace ještě horší.

 

Za sebe opakuji, že Benešovy dekrety jsou zcela neprolomitelnou integrální součástí českého právního řádu. Jakákoliv vláda, na níž by se strana PRO podílela, by měla pro Lichtenštejny jednoduchý vzkaz - nemáme se o čem bavit!

 

Psali jsme:

Vidlák: Humánnější je svrhnout vládu než řešit vraždící kamiony

 

P.S.: Pokud by vám někdo tvrdil, že Lichtenštejnové nebyli Němci, a že se tedy na ně Dekret č. 12 nevztahuje (obvyklá výmluva zastánců navrácení majetku tomuto rodu), tak mu za prvé sdělte, ať si ten Dekret přečte celý, neboť ten nehovoří pouze o konfiskaci majetku Němců a Maďarů, nýbrž obsahuje též dovětek "jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa".

 

A pak ať si dotyčný přečte knihu profesora Horčičky Lichtenštejnové v Československu, kde se detailně popisují jejich štědré finanční dary jednotkám SA a SS na našem území a další detailní popisy jejich spolupráce s Hitlerovým Německem. Takže je Česká republika v tomto sporu plně v právu," uzavřel svůj příspěvek na facebookovém profilu advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl. 

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)