Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anketa z ruského Tomsku - Budeme muset žít skromněji, přiznávají Rusové

3. 3. 2022

Anketa z ruského Tomsku - Budeme muset žít skromněji, přiznávají Rusové

RFE/RL

 

20:03, 3.3.2022

Reportéři Rádia Svobodná Evropa oslovili běžné Rusy s otázkou, zda se nebojí poklesu své životní úrovně poté, co na jejich zemi – v reakci na ruskou agresi na Ukrajině – uvalil Západ sankce.

Článek

Budeme muset šetřit, shodují se v anketě Rádia Svobodná Evropa oslovení lidé. I přes obavy věří, že to zvládnou.

„Nevím, co se děje na Ukrajině, ale vidím, že tady ceny rostou. Nemám z toho radost,“ odpovídá žena reportérům Rádia Svobodná Evropa.

„Všechno bude v pořádku. Budou nějaké problémy, ale přežijeme to. Přežili jsme hospodářskou krizi v 90. letech nebo druhou světovou válku. Tedy ne já osobně, ale náš národ to přežil. Nejdůležitější je, že naše vláda musí dodržet své sliby: vyplácet důchody a sociální dávky. To všechno se musí platit,“ odpovídá na dotaz novinářů ruský důchodce.

To jsou některé z hlasů, které teď zní v Tomsku. Co si o sankcích vůči jejich zemi myslí další obyvatelé města, zjistíte v úvodním videu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-svet-bez-obalu-anketa-z-ruskeho-tomsku-budeme-muset-zit-skromneji-priznavaji-rusove-191657#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=JlfqbpDwbtc-202203032129&dop_id=191657&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest188_skryvani_boxiku_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Poznámka:

Jak je vidět v autoritativním Rusku mohou běhat reportéři ze Svobodné Evropy, zatímco demokratická vláda ČR již před několika dny se  vypořádala s ruským Sputníkem z jedné vody na čisto, již nikde v ČR jej nelze sledovat. Je asi v karanténě. Reportéra z Ruska, jak rozmlouvá s českými občany a natáčí s nimi video, je již zcela mimo naši představivost.

Je dobré se zamyslet nad uvedenou zprávou. Je zajímavá.

ČNL