Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ani nevím II, Michal Brand

8. 1. 2020

Ani nevím II

Michal Brand

 

Mimochodem, pokud připustíme platnost principu „je legitimní zabít jakéhokoli představitele cizí země, který se podílí – třebas jen hypoteticky – na přípravě útoků proti občanům jiné země“, pak bychom museli připustit absurdní princip, že je legitimní zabít jakéhokoli pracovníka jakékoli armády nebo jakéhokoli ministerstva (včetně např. ministerstva financí, které zajišťuje financování armády, takže dle Trumpovy „logiky“ je také vino) jakékoli země světa. Protože, krucinál, co asi tak vojáci dělají, než se připravují na válku s nějakou cizí zemí? Myslí si snad někdo, že američtí nebo němečtí nebo ruští nebo polští nebo čínští generálové se připravují na válku s něčím jiným, než s nějakou cizí zemí? Třeba na válku s ranní rosou? 

Irácká vláda zcela oprávněně označila americký teroristický útok za hrubé porušení irácké suverenity. Evropská unie vazalů USA vyzvala Irák k podpoře okupačních jednotek NATO a Irán pak k dodržování smlouvy o omezení jaderného programu, kterou Irán 4 roky dodržuje, smlouvy, kterou USA nikdy nezačaly ani nemínily začít dodržovat a kterou země EU dodržovat nikdy dodržovat nezačaly ze zbabělosti a ve svém otročení USA.

Je k nevíře, že i mezi nezávislými komentátory je řada lidí, kteří hýkají nadšením nad tímto (dalším) teroristickým útokem USA.

K obhajobě amerického terorismu se dočítáme, že zavražděný íránský generál byl „mečem džihádu“, že organizoval vraždy nevěřících na celém světě (opět postrádám konkrétní příklady) apod. Dočítáme se, i od nezávislých autorů, že Irán napadl tankery v Hormuzském průlivu (co na tom, že šlo o zcela zjevný fejk – například očití svědci z napadených tankerů hovoří o raketách, vystřelených z lodě – a tedy nejspíše z lodi US NAVY, zatímco americké „jistojisté zprávy“ hovoří o „typicky íránských minách nainstalovaných nad čarou ponoru íránskými speciálními jednotkami pod dohledem kamery amerického vrtulníku těsně nad jejich hlavami“). Dozvídáme se, že Irán zaútočil raketami na saudsko-arabská ropná zařízení (co na tom, že šlo zcela zjevně o odvetu jemenských bojovníků proti saudsko-arabské zločinné, genocidní válce podporované USA a celým Západem). Dozvídáme se, že Irán zločinně unesl britský tanker (co na tom, že Irán zadržel britskou loď v odvetě až poté, co britská vláda nechala nelegálně a protiprávně zadržet íránskou loď). Dozvídáme se, z článků dokonce i nezávislých autorů, že Irán stojí za útoky na americké základny v Iráku – i když zcela očividně jde o celkovou nas...ost Iráčanů na americké okupanty, ehm osvoboditele, jak ukazuje i jasná rezoluce iráckého parlamentu, požadující jednoznačně okamžitý odchod amerických vojsk ze země. (Třeba Iráku pojede pomoc s vypakováním okupantů Kocáb, ne?). A tak dále a tak dále a tak dále. Nakonec přispěchá i Pompeo s tím, že Írán prý stojí za 11. zářím (za zcela zjevným americkým insider jobem, k tomu v příštích článcích).

Politika USA a vlastně celého vazalského Západu je nikoli nepodobná ryzímu šílenství už celé roky. Vždyť se dá shrnout jako politika „rozvrátit cokoli, co je alespoň trochu funkční, alespoň trochu lidské, alespoň trochu schopné dialogu a spolupráce“. Tak byl rozvrácen Irák, na místní poměry velice pokrokový (práva žen, práva náboženských menšin, péče státu o svoje občany, přístup ke vzdělání, zajištění lidských práv – například srovnání s dnešním „americkém“ Iráku u toho nejzákladnějšího práva, práva na život, vychází velice tristně v neprospěch USA a to i ve srovnání s dvaceti lety „Saddámovy hrůzovlády“.) Totéž platí pro Libyi. Totéž platí pro Afghánistán (ve srovnání s tím, k čemu okupovaný Afghánistán neodvratně směřuje, byla i vláda Talibánu funkční, lidskoprávní stát; mark my words, za pár let uvidíte, v jaké hrůzy se to tam zvrhne  – pokud se do toho nevloží Rusko jako v Sýrii.) Totéž platí pro Irán – na tamní poměry rozumná země, kterou se Západ snaží vytrvale rozvrátit sankcemi, provokacemi a podporou protivládních teroristů, když „demokratický“ Západ zatím nenašel vhodnou záminku a příležitost k přímému napadení Iránu vojenskou silou.

O Iránu už izraelské vlády asi tak dvacet let prohlašují, že pokud nebude Irán okamžitě vybombardován, tak nejpozději do dvou let bude mít jadernou bombu. Dvacet let opakovaný evergreen izraelských politiků. Stejně hloupá politika izraelských politiků, jako jejich podpora snahám o rozvrácení Sýrie a svržení Assada (velice rozumného a na místní poměry přímo pokrokového, inteligentního, racionálního a solidního politika). Učebnicový příklad, jak zájmy mocenských elit (izraelských top politiků) se může zásadně rozcházet se zájmy obyčejných občanů. Podpora islámských teroristů v Sýrii byla politikou izraelských mocenských elit – v přímém rozporu se zájmy „obyčejných“ Židů žijících v Izraeli.

Za všechny komentáře nezávislých autorů nadšeně aplaudujících teroristický útok USA na íránského generála a irácké občany (fanatická propaganda mainstream médií nestojí ani za zmínku) odcituji s drobnými vlastními poznámkami komentář Petra Hampla (zřejmě převzatý z The Guardian, ale těžko říci, článek jsem nenašel a link uvedený P.H. vede na článek The Guardianu o Corbynovi a nikoli o Iránu.):

Meč džihádu je mrtev

Je dobré používat mozek a nepropadata hysterii v žádném případě. Nejen v kontaktu se sluníčkářskou propagandou. Zdá se, že jako jeden z mála to umí Martin Gust (viz níže).

Takže pár základních poznámek k událostem v Iráku a okolí.

1) Americká zahraniční politika opravdu je dementní až zločinná. To ale neznamená, že každý, kdo je protiamerický, je automaticky dobrý člověk. Nebo dokonce, že je "ušlechtilý a statečný", jak čtu na některých profilech. V Íránu dnes vládne odporný režim islámského extrémismu, který se netají cílem dobýt svět. Sulejmani, "meč džihádu", vedl jeho ozbrojené složky, organizoval zabíjení nevěřících na celém světě a patřil k nejnebezpečnějším grázlům pod sluncem. Že občas bojoval proti konkurenčním džihádistům, to je v těch kruzích normální, a žádná polehčující okolnost.

Pozn.: „V Íránu dnes vládne odporný režim islámského extrémismu, který se netají cílem dobýt svět“ - pardon, pane Hampl a pane Guste, to je ten věcný nehysterický pohled? Autorovi tohoto „nehysterického“ výroku chybí (možná) už jen pěna u úst. Co se týče údajné snahy Iránu „dobýt celý svět“, je to ze stále stejné kategorie báchorek, lží a překroucených výroků proti-iránské propagandy. Stejných jako „Irán bude mít do dvou let atomovou bombu“ nebo „Irán chce vymazat Izrael z mapy“. Ani jedno z toho není pravda, ale což, irácké zbraně hromadného ničení, Tonkinský záliv, potopení Lousitanie, „desítky tisíc libyjských prodemokratických demonstrantů postřílených kaddáfího stíhačkami“, děti prý zabité Assadovým sarinem, Saddámovy anthraxové dopisy (s americkým antraxem z laboratoří CIA), MH17, rituální oběť Němcova, Skripal a novičok, pořád stejné lži propagandy...

2) Nedošlo k žádnému "sarajevskému atentátu". Nepřátelství mezi Iránem a Saudsko-americko-izraelskou koalicí trvá už dlouho. V poslední přibývalo vojenských útoků. Sulejmani a jeho lidé nejspíš předpokládali, že Trump si před volbami nechá líbit všechno.

Pozn.: Ano, v poslední době hodně přibylo amerických vojenských útoků a provokací. Suleimani, jeho lidé a ani irácká vláda nejspíš nepředpokládali, že americký režim se chová již otevřeně v rozporu s mezinárodním právem a v rozporu s těmi nejzákladnějšími normami mírového soužití států.

3) Další vývoj je téměř jistý pro každého, kdo sleduje zprávy delší dobu. Irán vydá několik ostrých prohlášení, možná provede pár zcela formálních útoků, a potom dá na několik let pokoj. Dělají to tak pokaždé, když narazí na sílu. Jejich reakce nikdy není reagovat na sílu ještě větší silou. A naopak, čím víc jim ustupujete a čím víc "drobností" typu útoku na tanker nebo zapálení vyslanectví tolerujete, tím jsou agresivnější.

Pozn.: Ano, reakce Iránu naštěstí není reagovat na zločinné akce USA odvetnými zločinnými akcemi. Každý stát se naštěstí nechová stejně psychopaticky jako USA. Mimochodem, útok na tanker je fejk, false flag attack Made in USA. Autor (Hampl/Gust) neprokázal ani tolik kritického myšlení, aby si ověřil tato základní fakta.

4) Kdyby dokázali udělat víc škody, víc atentátů, zabít víc lidí atd., tak to by udělali. K tomu nikdo nemusel zabíjet Sulejmaniho. Jenže vládcové Iránu jsou natolik racionální, že nechtějí otevřenou válku s USA. Po posledních událostech ji nechtějí dvojnásobně. Minimálně do doby, než dokončí vývoj vlastní jaderné zbraně.

Pozn.: „Kdyby dokázali udělat víc škody, víc atentátů, zabít víc lidí atd., tak to by udělali.“ No, to je zase jen prázdné obvinění. Autor této proti-íránské, hysterické propagandy nemůže doložit ani jeden konkrétní příklad íránského atentátu a zabíjení lidí, tak temně pronese „kdyby mohli zabíjet více, tak to udělají“ a tím se snaží implantovat čtenáři falešný dojem, že Irán páchá atentáty a zabíjí (nevinné) lidi, aniž by to autor-propagandista mohl doložit konkrétními fakty. To je stejné, jako říci o autorovi této skvostné „myšlenky“, že kdyby dokázal znásilnit a podřezat více nedospělých dívek, tak už to dávno udělal. Vidíte to? Vlastně to není lež. Ale neopírá se to o žádná fakta. A přesto to zanechává v mozku čtenáře pachuť, jako kdyby pan Gust znásilňoval a podřezával nedospělé dívky, jen jakoby neměl dostatečnou potenci na častější znásilňování. Takhle pracuje demagogie, s těmito fígly pracuje propaganda. Od strejdy Goebbelse až po strejdu Gusta.

5) Trump má našlápnuto ke snadnému volebnímu vítězství. Jeho voliči ale rozhodně nechtějí další konflikt. Irán je pro něj tedy komplikace a riziko. Udělá všechno pro to, aby se vše co nejrychleji uklidnilo.

Pozn.: Ano, vyhrožování Trumpa Iránu po teroristickém útoku USA je typická snaha o uklidnění situace. Stejně jako Trumpovo vyhrožování Iráku.

To nejhorší samozřejmě je, že Amerika je de facto vlastněna Saudskou Arábií. Ne přes investice, ale přes to, že příliš mnoho mocných lidí (včetně lidí v armádě a tajných službách) je navázáno na džihádistické organizace. Je lhostejné, kdo bere peníze, kdo je vydírán a kde má ten vztah ještě jinou povahu.

Pozn.: Toto je myslím zralé na psychiatrické vyšetření. Věřit tomu, že USA jsou vlastněny Saudskou Arábií, která ovládá struktury temné moci deep state USA, to už není ani konspirační teorie. To je prostě na psychiatra.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář