Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andrzej Sebastian Duda obvinil Německo ze zasahování a ovlivňování polských prezidentských voleb

4. 7. 2020

Andrzej Sebastian Duda obvinil Německo ze zasahování a ovlivňování polských prezidentských voleb

Autor článku: Grzegorz Wałęsa • 04. 07. 2020 • 11:11

 

VARŠAVA | Polský prezident Andrzej Sebastian Duda včera naznačil, že se Německo pokouší zasahovat do prezidentských voleb v Polsku. Informuje o německých nekalých praktikách slovenský konzervativní deník HlavnéSprávy.sk.

 

Andrzej Sebastian Duda to prohlásil poté, co polský bulvární deník Fakt, který má německého majitele, informoval o milosti udělené muži odsouzenému za pedofilii. Informovala o tom agentura Reuters, která se podílí na šíří té správné pravdy – tedy propagandy.

 

Majitelem deníku Fakt je německá společnost Axel Springer. „O případu, ve kterém byla milost udělena v březnu, informoval jako první 30. června deník Rzeczpospolita, Fakt však ve čtvrtek přinesl podrobnější informace,“ píše redaktor slovenského serveru.

 

Rzeczpospolita napsala: „Prezidentská kancelář odmítá poskytovat informace o milostech s odvoláním na soukromí dotčených osob. Toto je argument prezidenta Kwaśniewského.“ Aleksander Kwaśniewski je polský politik bývalý prezident Polské republiky, který tuto funkci zastával v letech 1995–2005.

 

Ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro, který zastává i funkci generálního prokurátora, podle zprávy agentury Reuters potvrdil, že udělena milost se týká případu pedofilie. Vysvětlil však, že jde jen o zrušení soudního zákazu přiblížení a kontaktu s družkou a dcerou a že muž odsouzen za pedofilii si odpykal celý trest. Takže německé noviny šířily falešnou zprávu, dezinformaci a minipulaci.

vlasteneckenoviny.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář