Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andreji Babiši, udělejte z voleb referendum o vládě

20. 1. 2023

Andreji Babiši, udělejte z voleb referendum o vládě

 

20.1.2023 13:21

K tomuto doporučení mě inspiruje komsomolský styl vystoupení v duchu Valji Borcové a Pavky Korčagina redaktorky Echa 24 Lenky Zlámalové v ČT24.

Na to, že je Česká televize médium, které nepokrytě a jednostranně vyjadřuje podporu prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi, jsem si už vcelku zvykl. Před pár dny hovořil v podobném duchu, jako dnes ráno Zlamalová, v ČT24 jiný známý babišožrout, Daniel Kroupa.

Jen tak mimochodem, tento „dobrý muž“ patřil svého času k čelným představitelům někdejší vládní Občanské demokratické strany.Tedy strany, která skončila v korupčních kotrmelcích jako zcela nevolitelný politický subjekt. Dnešní vystoupení L. Zlámalové, takto redaktorky ultrapravicového serveru Echo24 ovšem překonalo jakékoliv meze.

Probíhající kampaň P. Pavla, která spočívá v návštěvách některých měst a jeho podporu, označila za „ikonickou“. Prý tam je úžasná atmosféra.

Dokonce i na redaktorku ČT už toho bylo hodně a proto naprosto jemně Zlámalovou shodila slovy: „Ani jedna z nás jsme tam nebyly. Nemůžeme to posoudit“. Ale Lenka Zlámalová ve své komsomolské zanícenosti s mírně vypoulenýma očima, svědčícíma o nezdravém vnitřním pnutí, pokračovala dál. Prý se volební kampaň mění na referendum o Babišovi. To už její blábolení přešlo do blouznění.

Dobrá, tedy v mysli L. Zlámalové a spol. to tak může být. Ale A. Babiš byl dobrým premiérem a najdu pro toto tvrzení celou řadu seriózních argumentů.

Tyto volby by právě A. Babiš měl změnit na referendum o Fialově vládě. Ta vláda je špatná, arogantní, asociální, zvyšující státní dluh. Strukturální deficit se již blíží k částce 250 mld. Kč. To tu ještě nebylo. Takže, Andreji Babiši, dejte povel k „palbě“! Veškerou pozornost věnujte chybám a obrovským přehmatům Fialovy vlády. Lidé Vám budou rozumět. Pavel je přeci politickým spojencem této vlády.

Jiří Paroubek

vasevec.info