Jdi na obsah Jdi na menu
 


104. výročí Říjnové revoluce

8. 11. 2021

104. výročí Říjnové revoluce

    Jiří Jaroš Nickelli, Brno

 

    V dnešní protektorátní republice si patrně jen málo občanů připomene výročí revoluce, která změnila nejen carské Rusko ,ale i celou Evropu, a dále i celý svět 20. století. Předpokládám, že kruhy dnešních vládců, pokud vůbec připomenou tuto revoluci, na ni nakydají, jak mají bohulibý zvyk, to nejhorší svinstvo, počínaje ďábelskými netvory Leninem a Stalinem a konče úpěním carských emigrantů a zrádců Rusi v emigraci, nebo nepřátel nového systému v gulazích, které tak malebně groteskně, jak by pravil Sherlock Holmes,  vylíčil Solženicyn...

   

    Nanejvýše se zmíní "oběť Stalina", Lev Davidovič Bronštejn, zvaný Trocký. Právě před ním Stalin zachránil sovětské Rusko, zvané od roku 1922 SSSR.

   

     Vznik sovětského Ruska vyděsil všechny síly starého světa k solidární intervenci,mající zahubit první stát dělníků a rolníků na světě, nepočítáme-li komunardy Francouzské komuny. Můžeme se  dívat na vznik sovětského Ruska a následně SSSR jakkoli chceme, jen nemůžeme upřít tomuto novému státu rozvoj, o jakém se carskému režimu nikdy ani nesnilo. I američtí kapitalisté jako Henry Ford přiznávali, že Lenin se Stalinem převzali středověký zaostalý stát, který ani Stolypinova reforma příliš nezměnila - a za několik desetletí jej proměnili ve průmyslovou, zemědělskou i vojenskou velmoc.

    

     A byl to první stát, kde masy pracujících a národy Sibiře i centrální Asie dostaly sociální pokrok, o kterém se jim ani po staletí nezdálo. To nemohou popřít ani nezarytější štětinovci u nás. Právě díky tomuto pokroku pak SSSR se mohl nejen bránit intervencím 14ti států po I.válce, ale mohl i porazit hydru nacistického a fašistického moru a osvobodit polovinu Evropy. Toto vše ovšem dněšní lokajové Unie nechtějí přiznat - přestože to přiznali už dokonce i američtí gernerálové jako Eisenhower, Knox a jiní.

    Nemusíme souhlasit se vším,co se v SSSR odehrálo za ta desetiletí vývoje 20.století.

    Nemusíme ani souhlasit s trockismem Chruščova, který Svazu ukradl Krym, ani s Brežněvovou stagnací, která vyústila v invaze do ČSSR a do Afghánistánu. Ale nemůžeme upřít SSSR příklad, který dal celému světu, jako první stát sociální rovnosti a rozvoje. I když dnes se to vládcové Západu snaží jakkoli znectít a poplivat, zůstane to navždy zapsáno v historii,a bude to příklad pro pracující celého světa. K osvobození od poroby globalismu ve všech jeho podobách.

    Tak jsem pravil. Souhlasu netřeba.