Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Naše svoboda" - Kdo pro ni zemře a kolik jich bude?

12. 5. 2022

"Naše svoboda" - Kdo pro ni zemře a kolik jich bude?

Německá propagandistická mašinérie nikdy nepřestane tvrdit, že na Ukrajině je veden boj za „západní hodnoty“ a „demokracii“ proti Rusku, píše Wolfgang Hübner na německém webu Pi-news.

Ilustrační foto

12. května 2022 - 03:20

 

A Zelenského režim, který je nyní v Kyjevě diktátorský, šíří zprávu, že „svobodu“ Západu brání i na východě a jihu země. O tom, zda to stejně vidí i ukrajinské jednotky, jejichž obranné pozice jsou již měsíce vystaveny ruským útokům, lze přinejmenším pochybovat. Každopádně podle řady renomovaných zdrojů utrpěli velké ztráty na lidech i materiálu.

 

Kupodivu je o tom v předních německých médiích a od nově militantních německých politiků slyšet jen málo nebo vůbec nic. Na druhou stranu se s vervou hlásí nebo se o nich spekuluje o obrovských ruských ztrátách, vedení ruské armády je střídavě obviňováno z neschopnosti nebo brutality a jakákoli zpráva z Kyjeva, která signalizuje nový Putinův debakl, se bez váhání šíří. U některých současníků v této zemi to probudilo mylnou naději, že Zelenskij a jeho následovníci jsou na dobré cestě k vítěznému míru nad vetřelci.

 

V Německu je multimediálně podporovaný nezájem o ukrajinské vojenské oběti, ačkoli se prý nechali zastřelit nebo znemožnit pro naše „západní hodnoty“, za „svobodu“ a „demokracii“. Proto pokud možno ani slovo o nedávné krvavé kyjevské katastrofě při neúspěšném znovudobytí strategicky důležitého Hadího ostrova v Černém moři u Oděsy. Nebo to, že na východní frontu je stále více zcela nedostatečně vojensky vycvičených branných Ukrajinců posíláno jako „Kanonenfutter“, která má kompenzovat velké ztráty sil, ke kterým tam došlo.

 

Roček: Z Hadího ostrova se stal ukrajinský mlýnek na maso

 

Nedostatek empatie „západních hodnot“ se skutečně trpícími a umírajícími ukrajinskými vojáky je nejen skandální, ale hluboce nelidské. Jak byl o zkorumpovaný ukrajinský stav před válkou skutečný zájem na Západě, je nyní stejně malý zájem o muže, kteří už dnes nebojují jen zbraněmi za nezávislost své země, ale spíše za oslabení Putinovského Ruska pro Bidenovské USA a bruselské EU.
 

Ale je zcela jisté, že žádný ukrajinský voják nechce riskovat život kvůli takovým cizím cílům, ale nyní musí. Mlčení o vojenských obětech Ukrajiny v Německu vyplývá v neposlední řadě ze špatného svědomí těch, kteří bez skrupulí nechali zemřít mnoho mladých lidí a dodávali smrtící zbraně, aby „zničili“ nenáviděného Putina. Všichni tito úředníci si zaslouží opovržení a hanbu.

(rp,prvnizpravy.cz,pi-news,foto:arch.)

 

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/nase-svoboda-kdo-pro-ni-zemre-a-kolik-jich-bude/