Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyjádření solidarity pravoslavnému knězi Přemyslu Ivanu Hadravovi a ruskému lidu návštěvou pravoslavné mše v Táboře

5. 7. 2021

Vyjádření solidarity pravoslavnému knězi Přemyslu Ivanu Hadravovi a ruskému lidu návštěvou pravoslavné mše v Táboře

Dnes, v neděli 4. 7. 2021, jsem navštívil pravoslavnou mši v Táboře, kterou sloužil náš přítel a sympatizant ANS Jiří Táborský (na fotografii vpravo).
    Svou účastí na pravoslavné mši jsem chtěl vyjádřit solidaritu a morální podporu dosud stále vězněnému pravoslavnému knězi, Přemyslu Ivanu Hadravovi, jehož považuji za soudobého politického vězně.
    Aliance národních sil věnovala polovinu vybrané částky ze sbírky našeho účtu právě P. I. Hadravovi, a to prostřednictvím spolku ZEM - DOM. Ten má z těchto prostředků zajistit právě knězi Hadravovi pomoc v jeho současné tísnivé situaci.  
    Současně DLOUHODOBĚ vyjadřujeme solidaritu a morální podporu celé Ruské federaci a jejím obyvatelům, např. sázením bříz ve jménu slovanské vzájemnosti a přátelství s RF.
    Urovnání vztahů s Ruskem představuje jeden ze stěžejních bodů volebního programu Aliance národních sil. Svým jednoznačným postojem v této otázce dáváme jasně najevo, že dobré vztahy s Ruskou federací tvoří naši programovou prioritu.
Přátelství s Ruskem je pro nás nejen ekonomicky výhodné, ale především smysluplné v oblasti naší svrchované národní politiky. Rusko potřebujeme mít jako partnera - právě proto, že nám pomůže garantovat naši opravdu svobodnou a suverénní národní existenci.  
Pojí nás mj. též kulturní vzájemnost, stará přes tisíc let…  

Mgr. Marek Adam
Aliance národních sil