Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vše ruské musí být bráno jako špatné a zločinné

12. 4. 2022

Vše ruské musí být bráno jako špatné a zločinné

12.4.2022 15:54

 

A to, i kdyby to bylo sebeušlechtilejší, Je to ruské a už proto je to špatné a musí to být špatné. Narodil ses jako Rus a proto jsi špatný. Byl Rusem Tolstoj, Dostojevskij a Čajkovskij a proto jsou špatní a je správné je nepřipomínat. Jsou ruští krasobruslaři a krasobruslaři světoví? Jistě, ale jsou to Rusové a proto je správné a spravedlivé, aby je už nikdy nikdo mimo Rusko nespatřil. Byl a je světový ruský balet? Pryč s ním!

Že ruští politikové žádají stejné podmínky pro všechny země? Jak, probůh, na něco takového přišli? Vždyť jsou to Rusové a je proto spravedlivé, aby seděli v koutě a mlčeli. A to minimálně do té doby, než je i z toho kouta vyženeme, protože nelze dovolit, aby Rusové žili v blízkosti nás, tvorů božích. Že mají ropu, plyn, pšenici a vzácné horniny, bez kterých se v Evropě neobejdeme? Ať si je nechají, my raději zhebneme, než bychom jim za jejich bohatství platili jejich měnou a tím jejich chmurné živoření prodlužovali.

A pamatujme: vše, co Rusové řeknou, byť by to bylo tisíckrát správné a spravedlivé, musíme označit za špatné a nepravdivé, a to prostě proto, že to bylo řečeno Rusy. To znamená, že ruské musíme už automaticky brát za špatné – a je tedy zcela zbytečné a škodlivé jejich názory rozebírat či jim věnovat jakoukoli analytickou pozornost. A že tudíž vyslovovat výroky proruské musí být posuzováno jako něco, za co je možno osoby toto činící, trestně stíhat.

Ale hlavně: ať už Rusové proboha zmizí z povrchu zemského, ať už zde dál nezaclánějí a nechť zatřepou škrpálama dřív než my, protože pohled na mrtvou Rus bude pro nás slavným dovršením našich životů, po němž už nebude nic, po čem bychom ještě kdy prahli a z čeho bychom se s dětskou spontánností mohli ještě kdy radovat.

A jak se lze takových konců co nejbezpečněji dožít?: Vybudováním amerických vojenských základen na území ČR. V tom je naše vůle společná a nerozborná.

 (Napsáno pod dojmem dokonale svorné a jedinečně jednohlasé debaty Jakuba Železného s europoslanci Nidermayerem a Vondrou a eurokomisařkou Jourovou, vysílané v pondělí večer na ČT 24, kterážto debata už složením svých účastníků dokázala, jak vážně a zodpovědně plní vedení ČT své odhodlání, vyjádřené v Kodexu ČT o tom,

že ČT představuje fórum pro veřejnou diskuzi, v níž je možno vyjadřovat nejširší možné spektrum názorů a hledisek.

že ČT poskytuje nestranné a nezávislé zpravodajství, informace a komentáře.

že odráží rozmanitost filosofických koncepcí...

že ČT si musí zakládat na otevřenosti, nestrannosti a nezávislosti).

Lubomír Man