Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vladimir Putin zatleskal americkému novináři z NBC, když došlo na Michaila Gorbačova

19. 6. 2021

Vladimir Putin zatleskal americkému novináři z NBC, když došlo na Michaila Gorbačova, který si nenechal americký slib nerozšiřování NATO na východ podepsat na papír!

 

19. 6. 2021 josh-xy žádný komentář      

 

VIDEO: Vladimir Putin zatleskal americkému novináři z NBC, když došlo na Michaila Gorbačova, který si nenechal americký slib nerozšiřování NATO na východ podepsat na papír! Novinář čučel jako blázen, když mu Putin vylíčil, jak Američané přitáhli přes oceán až na hranice Ruska 40 000 vojáků a 15 000 kusů vojenské techniky v rámci operace Defender Europe, zatímco Rusko je obviňováno, že má drzost pořádat vojenská cvičení na svém vlastním území! Svět se nezměnil 11. září 2001, změna přišla až s kyjevským Majdanem, který zahájil konec tradičních zpravodajských médií!

 

Ruský prezident Vladimir Putin poskytl ve středu před zahájením schůzky s Joem Bidenem exkluzivní rozhovor americkému novináři Keiru Simmonsovi ze stanice NBC, jednalo se po 3 letech o první podobný rozhovor Vladimira Putina pro americké médium a obsah celého rozhovoru měl několik nosných témat, přičemž většina se týkala otázek doslova jako vystřižených z amerických zfašizovaných médií prostoupených nekonečnou protiruskou hysterií.

 

Ovšem jedna část rozhovoru se týkala velice důležitého segmentu událostí na konci 80. let, kdy Michail Gorbačov v roli generálního tajemníka ÚV KSSS domluvil s prezidentem Ronaldem Reaganem stažení sovětských vojsk ze Střední a Východní Evropy, kdy Gorbačov dostal od americké strany ústní slib, že NATO se nebude rozšiřovat dále na východ. Gorbačov si tento americký slib nenechal písemně stvrdit, nestal se součástí žádné smlouvy a po několika málo letech Američané slib porušili a začali vyjednávat s bývalými sovětskými satelity z Varšavské smlouvy o vstupu do NATO.

VIDEO: Američané přitáhli k ruským hranicím 40 000 vojáků a zbraně, ale agresorem je Rusko?

 

Vladimir Putin v rozhovoru americkým divákům vysvětlil postoj Ruska, naprosto srozumitelně. Američané přitáhnou přes půlku světa 40 000 vojáků a 15 000 kusů bojové techniky až na hranice Ruské federace, ale podle západních médií je to Rusko, které je agresivní. Představte si situaci, kdyby Rusko transportovalo 40 000 vojáků a tisíce kusů techniky na Kubu, aby tam provedlo společné cvičení. Dovedete si představit ten jekot, jaký by se spustil v USA.0:58 / 4:37

 

Tento rozhovor pouze ukázal a odhalil fašizaci amerických médií, která pouze tlumočí informace americké administrativy, jedná se o nekonečné opakování příběhu o tzv. ruské hrozbě, přičemž každému musí být jasné, že skutečným agresorem je NATO a Rusko je očividnou obětí této neutuchající agresivní kampaně. Hlavní roli v tom hraje v Evropě Česká republika, hlavní sídlo NATO pro tyto protiruské hybridní operace bylo umístěno v Praze podle ruských novinářů, a není proto divu, že na ruském seznamu [1] nepřátelských zemí jsou pouze dvě země, a to vedle USA už jenom Česká republika. Páníček a psíček. Pojďme si nejprve ocitovat obsah zmíněného rozhovoru.

Keir Simmons: V případě sousední Ukrajiny na začátku tohoto roku Evropská unie uvedla, že máte na ukrajinské hranici více než 100 000 vojáků. Byl to pokus o upoutání pozornosti Washingtonu?

 

Vladimir Putin: Podívejte se, zaprvé, Ukrajina sama neustále – a myslím, že to stále dělá – přivážela personální a vojenské vybavení do oblasti konfliktu na jihovýchodě Ukrajiny, do Donbasu. To je jedna věc. Druhá věc je, že jsme prováděli cvičení na našem území a ne jenom na jihu Ruské federace. Ale také na Dálném východě a na severu, v Arktidě. Současně probíhala vojenská cvičení v různých částech Ruské federace. Současně probíhala vojenská cvičení USA na Aljašce. Víte o tom něco? Pravděpodobně ne. Ale řeknu vám, že to vím. A to je v přímé blízkosti našich hranic. Ale to je na vašem území, na vaší půdě. Ani jsme tomu nevěnovali pozornost. Co se děje teď? Nyní se na našich jižních hranicích odehrává válečná hra Defender Europe, 40 000 příslušníků, 15 000 kusů vojenské techniky. Část z nich byla letecky přepravena z amerického kontinentu přímo k našim hranicím. Převezli jsme snad my letecky nějakou naši vojenskou techniku na hranice USA? Ne, nepřevezli. Proč se tedy obáváte?

 

Keir Simmons: Ale mnoho z těchto cvičení je reakcí na vaše činy, pane prezidente. Obáváte se, že váš odpor k NATO ho ve skutečnosti posílil? Za šest let NATO vydalo na obranu více peněz.

 

Vladimir Putin: Něco málo na obranu. Za éry SSSR Gorbačov, který je díky bohu stále mezi námi, zeptejte se ho, dostal slib, ústní slib, že nedojde k rozšíření NATO na východ. Kde je ten slib?

 

Keir Simmons: Kde je to napsáno? Kde je ten slib zapsán?

 

Vladimir Putin: Správně, správně. Dobrá práce. Správně. Máte pravdu. Dobře ho napálili. Samozřejmě, všechno by mělo být stvrzené a napsané na papíře. Ale k čemu bylo rozšíření NATO na východ a přivezení této infrastruktury k našim hranicím, a to všechno předtím, než se řekne, že jsme to my, kdo se chová agresivně? Proč? Na základě čeho? Představovalo Rusko po rozpadu SSSR nějakou hrozbu pro USA nebo evropské země? Dobrovolně jsme stáhli své vojáky z východní Evropy. Nechali jsme je jen na prázdné půdě. Naši lidé tam, vojenský personál po desetiletí žil v podmínkách, které nebyly normální, včetně jejich dětí. Vynaložili jsme obrovské náklady. A co jsme dostali jako odpověď? Jako odpověď jsme dostali infrastrukturu (NATO) nasunutou u našich hranic. A teď říkáte, že někoho ohrožujeme?

 

Vladimir Putin: Válečné hry provádíme pravidelně, včetně někdy překvapivých vojenských cvičení. Proč by to mělo partnery v NATO znepokojovat? Tomu prostě nerozumím.

 

Keir Simmons: Zavážete se teď, že už nebudete posílat ruské jednotky na svrchované ukrajinské území?

 

Vladimir Putin: Podívejte, řekli jsme snad, že máme v plánu někam poslat naše ozbrojené formace? Prováděli jsme válečné hry na našem území. Jak to, že to není jasné? Říkám to znovu, protože chci, aby to slyšeli vaši posluchači, aby to slyšeli vaši posluchači na obrazovkách svých televizorů i na internetu. Provedli jsme vojenské cvičení na našem území! Představte si, že bychom poslali naše vojáky do přímé blízkosti vašich hranic. Jaká by byla vaše reakce? To jsme neudělali. Udělali jsme to na našem území. Prováděli jste válečné hry na Aljašce. Bůh vám žehnej. Jenže vy jste překonali oceán, přivezli jste tisíce příslušníků, tisíce kusů vojenské techniky do blízkosti našich hranic, a přesto se domníváte, že my jednáme agresivně a vy nějak agresivně nejednáte? Jen se na to podívejte.

 

Tento rozhovor Vladimira Putina s americkým novinářem je v podstatě shrnutím celého problému informačního prostoru od roku 2014. Západní média a tajné služby západních zemí vykreslují oběť jako agresora, a na druhé straně agresor sebe označuje za oběť, která se musí bránit. Celé to začalo již na konci roku 2013 na Majdanu v Kyjevě, kde nastal historický bod zlomu. Tehdy došlo k vyvolání státního převratu a k přímé intervenci západních států do nepokojů na Ukrajině.

 

Země NATO dodávaly materiální pomoc demonstrantům, jídlo, potraviny, v prosinci 2013 to již byla vojenská výstroj a před koncem roku to již byly i zbraně a vysocí představitelé americké vlády, kteří přímo na Majdanu podle ruských novinářů rozdávali koláčky s metamfetaminem, aby se protestující odhodlali a dostali odvahu k útoku proti ukrajinským vládním úřadům. Koláčky tehdy rozdávala náměstkyně ministra zahraničí USA, Victoria Nuland. Podle ruských zdrojů se koláčky pekly v laboratořích v Německu. Po jejich konzumaci se zvyšovala agresivita demonstrantů, přičemž největší účinek měly ty s citrónovou příchutí. Majdan skončil počátkem roku 2014 vypuknutím občanské války, která na Ukrajině trvá dodnes.

Kyjevský Majdan roztrhl informační pole médií na dvě části, na stará média MSM a nová média alternativy

 

Bod zlomu to byl proto, že tehdy poprvé velká média začala vyrábět nekontrolovanou virtuální realitu a přinášela jiné informace, než se skutečně odehrávaly na Ukrajině. Lidé poprvé začali vnímat a chápat, že média už nepřináší zprávy, ale vyrábějí umělou realitu, neexistující faktografický rámec, kdy stačí dokola jen opakovat nějakou lež a ta začne být přijímána jako pravda. Takže, zatímco Pravý sektor v Oděse na jaře 2014 upaloval zaživa v Domě odborů místní ruské občany, evropská a americká média přinášela nekonečné reportáže o ruské agresi.

Vladimir Putin vysvětluje nesmysl amerických partnerů o agresivitě Ruska, zatímco Američané nasunují desítky tisíc vojáků na ruské hranice

 

Na Majdanu se tehdy posunuly procesy globálního řízení novým směrem, kdy došlo k rozštěpení informačního pole na dvě části, na mainstream a alternativu.  K tomuto rozštěpení došlo v důsledku událostí na Majdanu, které rozbily poslední zbytky a iluze o činnosti mainstreamových médií. Jakkoliv bývá za bod zlomu považováno 11. září 2001, ve skutečnosti ke skutečnému světovému zlomu došlo až v důsledku Majdanu na přelomu let 2013 a 2014. Tehdy totiž vznikl organizovaný mediální odpor napojený na alternativní politické subjekty, což se projevilo v letech 2016 a 2017 při volbách v celé Evropě a v USA. A od té doby dochází k párání mediálního pole, k mohutnému roztrhávání médií na dvě části, stará a nová média.

Alternativa začíná překreslovat politické procesy probuzených kádrů, kteří přežili vlastní politickou likvidaci a rozsvítilo se jim v hlavě

 

Tento proces vede k tomu, že alternativa začíná ovlivňovat politické subjekty hlavního proudu, to vidíme v Polsku, v Maďarsku, v ČR, ale i na Slovensku v podobě Roberta Fica, který pochopil v roce 2018 děsivou zákulisní realitu Sórošovy mafie, čeho všeho je schopná, a tak najednou bývalý politik mainstreamu jede v alternativním proudu podobně, jako to potkalo Václava Klause v roce 1997 po Sarajevském atentátu, kdy začal prosazovat proti-integrační a proti-bruselské kroky a teze. U mnoha politiků dojde k tomuto probuzení ve chvíli, kdy dojde k útoku na jejich osobu, rodinu, zájmy nebo bezpečnost, a najednou si uvědomí, že jsou někomu nepohodlní, a že byl zahájen proces na jejich vlastní likvidaci. Barevné “sórošiády” v různých zemích světa mají za sebou tisíce mrtvých, o kterých se nikdy a nikde nedočtete.

 

Ovšem pokaždé je vedlejším produktem těchto revolucí a převratů mnoho probuzených lidí, kteří začnou chápat procesy, které do té doby nechtěli vidět a vnímat. A právě proces Majdanu byl zlomovým okamžikem. Elitám se nepovedlo vyrobit na Ukrajině umělou realitu, které by všichni věřili. Naopak, povedlo se jim tímto krokem roztrhnout informační pole takovým způsobem, že už nikdy se dohromady nespojí a tzv. rift mezi MSM a alternativou se bude nadále exponenciálně zvětšovat.

 

Krizi médií MSM vidíte už v tom, kolik jich začalo v nouzi a v zoufalství zpoplatňovat svůj obsah pomocí paywallů, tedy placených článků. Mecenáši totiž uzavřeli šrajtofle a už pochopili, že média mainstreamu pro ně nedokáží vytvářet virtuální realitu tak, jak bylo v roce 2014 předpokládáno. Lidé už nevěří věhlasným značkám novin, když ty slavné novinové značky píší lži, propagandu a průhledné agitky, tuhle proti Rusku, támhle pro očkování, které prý osvobozuje. Úpadky slavných deníků a televizí např. v USA to jenom potvrzují.

 

-VK-

https://www.pokec24.cz/nezarazene/vladimir-putin-zatleskal-americkemu-novinari-z-nbc-kdyz-doslo-na-michaila-gorbacova-ktery-si-nenechal-americky-slib-nerozsirovani-nato-na-vychod-podepsat-na-papir/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář