Jdi na obsah Jdi na menu
 


Včerejší debakl opozice je zvlášť cenný. Nejsme Slovensko…

28. 6. 2019

Jiří Vyvadil

28.6.2019 PrvníZprávy

 

Váhal jsem jaký použít nadpis. Dokonce jsem chtěl být kategorický a prohlásit, že nikdy Slovenskem nebudeme, ale pohled na naši chvástavou opozici z Letné i ze Sněmovny a .....

 

...hlavně až naivistické megalomanské komentáře protibabišovských politiků, chvilkařů i webů mě vedly k pokoře. Člověk při posuzování dějů v politice nikdy nemá říkat nikdy.

 

V každém případě platí, že jsme zažili v Česku mnoho politických orgií proti Zemanovi a Babišovi, ale ta současná, při které podpořila při návštěvě Česka protivládní a protizemanovské aktivisty chvilek nová prezidentka Čaputová svou délkou, vyostřenností a vytrvalostí i plným zapojením novinářů České televize nepochybně byla největší.

 

Tím spíše je pro vládu Andreje Babiše cenný výsledek a je cenný hlavně pro Českou republiku, protože jsme nepropadli chaosu „středoevropské barevky“, kterou zvlášť brutálně na Slovensku spoluorganizoval Čaputové předchůdce Kiska, který své kroky pečlivě konzultoval podle některých zdrojů s největším mágem barevných revolucí Sorosem, jemuž se podařilo dosáhnout odvolání premiéra Fica a jeho nahrazení Pellegrinim.

 

Česko tak zůstává stabilní tak jako Polsko či Maďarsko, kde vládnoucí strany úspěšnou vlastenecko – sociální politikou dosahují až triumfálních výsledků. Právo a spravedlnost míří k zářijovým volbám se 42% podpory a zřejmě opět má šanci vládnout samostatně a o Fidesz Orbána s jeho aktuálními preferencemi přes 52% ani nemluvě.

 

Česko je samozřejmě v mnoha ohledech mentálně jinde. Především na rozdíl od až fundamentalistického katolicismu Poláků i Maďarů Čechům více vyhovuje pragmatický a neideologický postup Andreje Babiše, který se mimo jiné projevuje i na půdě Evropské unie, kde spolu s ostatními premiéry VR má sílu postavit se například systému Spitzenkandidátů na funkci předsedy komise, kdy jak lidovec Weber, tak socialista Tindermans se vyžívali v šikanóznímu chování vůči zemím V4, jen proto, že jsme odmítali naivistickou promigrační politiku a teorii kvót. Hrozili nám vyhoštěním ze Schengenu, škrtání dotací apod.

 

Když Západ popadne davová psychóza, je nebezpečný. Známe to z případu nejen vítací politiky a kvót v politické oblasti, ale i v oblasti životního stylu, typu akce Me too, genderismu apod. Víme, že se nám Evropská unie bude mstít a to i díky jejich zdejším napomáhačům z řad udavačských Pirátů, lidovců, topkařů i ódesáků.

 

A víme také, že samozřejmě opozice za pár měsíců znovu vystartuje.

 

I Andrej Babiš samozřejmě bude muset přidat. Pro začátek by bylo dobré, aby se poučil u kolegů v Polsku či Maďarsku. Zcela určitě a správně u nás podchytil důchodce. Ale rozhodně by si měl podchytit i mladé lidi. Polská reforma na výrazné snížení daní mladým lidem, která bude startovat na podzim spolu s jejich volbami je skvělým případem.

 

Ne, nejsme Slovensko. A jde o to, abychom se jím nestali.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář