Jdi na obsah Jdi na menu
 


V ukrajinském parlamentu promluvili o tom, jak Gazprom zničí zemi

3. 10. 2021

V ukrajinském parlamentu promluvili o tom, jak Gazprom zničí zemi

10:21 02.10.2021

© Sputnik / Pavel Palamarchuk

 

 Poslanec za ukrajinskou stranu Opoziční platforma – Za život Ilja Kiva napsal na Telegramu, že dodávky ruského plynu do Maďarska mimo Ukrajinu povedou v budoucnu k rozvratu země.

„To je začátek konce ukrajinské ekonomiky, a pak i rozvratu země… Ruský Gazprom zahájil dnes dodávky plynu do Maďarska plynovodem Balkánský proud, který vede mimo území Ukrajiny! Došlo k tomu díky bezstarostné a zločinecké ekonomické a politické pozici moci,“ napsal Kiva.

 

Vyslovil názor, že ukrajinští političtí činitelé, kteří tuto situaci zavinili, mohou být nyní „určitě pohnáni k odpovědnosti za zradu, zpronevěru národních zájmů a záškodnictví, za zničení ukrajinského plynovodního systému“, který podle slov poslance vynášel Kyjevu ročně kolem tří miliard dolarů.

To všechno bylo učiněno v zájmu jejich amerických partnerů, a to nikoli zdarma, ti chtěli takto prodávat svůj zkapalněný plyn v Evropě, prohráli však proti Rusku. A Ukrajina nahrávala Americe v této hře a prostě zničila svou ekonomiku a svou budoucnost. Fatální příběh dalšího Afghánistánu,“ řekl v závěru Kiva.