Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trump zjišťuje, že USA jsou zemí třetího světa

8. 12. 2020

Trump zjišťuje, že USA jsou zemí třetího světa

8. 12. 2020 Janinna

 

Volby ve Spojených státech se konaly na úrovni země třetího světa, byly „zcela zmanipulované“. 

Toto stanovisko vyjádřil v pondělí americký prezident Donald Trump, který odpovídal na dotazy novinářů v Bílém domě, uvádí TASS.

„Volby byly zmanipulované. Když se podíváte na různé státy, byly volby zcela zmanipulované. To je pro naši zemi škoda. Je to jako v zemích třetího světa,“ řekla hlava státu.

„Oni [demokraté] to nazývají závady. Závady nebyly závadami, byli [demokraté] chyceni při odesílání tisíců hlasů, které mimochodem byly všechny proti mně,“ řekl Trump. 

„V příštích několika dnech uvidíte spoustu důležitých věcí,“ řekl.

Prezident také zdůraznil, že se zdravím jeho osobního právníka, 76letého Rudolpha Giulianiho je vše v pořádku. Giuliani dostal koronavirus. 

„Je v pořádku. Žádná horečka a volal mi dnes [pondělí] ráno. Zavolal mi jako první,“
řekl šéf washingtonské administrativy.

Koncem minulého měsíce Trump také porovnal USA se zemí třetího světa v souvislosti s americkou technickou infrastrukturou použitou při hlasování.

Všeobecné volby v zemi se konaly 3. listopadu. Podle novinářských odhadů si demokrat Joseph Biden zajistil podporu více než 270 voličů, jejichž hlasy potřebuje, aby porazil Trumpa v boji o prezidentský úřad. 

Demokrat řekl, že má navrch. 

Republikán, který se uchází o druhé funkční období, nepřiznal porážku a oznámil své rozhodnutí obrátit se na soudy ohledně sčítání hlasů, protože podle jeho názoru došlo ve volbách k četným porušením ze strany demokratů.

Pokec24.cz