Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společným jmenovatelem srbských katastrof je Clintonova rodina

13. 10. 2019

Stávajícímu americkému prezidentovi DonalduTrumpovi je to třeba připomínat všude a znovu, protože sám má velké problémy kvůli svému politickému dědictví, je přesvědčen David Vujic, srbský lobbista v USA.

Clintonovi

13. října 2019 - 12:20

 

Clintonovi se aktivně podíleli na démonizaci Srbů,  jejich politika vůči Srbům vyústila v etnické čistky Stovky tisíc Srbů z Krajiny, Bosny a Hercegoviny a Kosova museli uprchnout, upozorňuje David Vujic, srbský lobbista v USA a jeden ze sedmi srbských inženýrů, kteří se podíleli na misi Apolla.

 

„Podporovali (Clintonovi) žoldnéře bin Ládina, společného nepřítele Ameriky a Srbska. Nyní žijí zcela pokojně v pohodlí, bez náznaku lítosti. Clinton je vinen tím, že teroristické organizace obsadili Svaté pole  v Kosovu, nám může pomoci pouze politicky vyřešit tento nejdůležitější národní problém, “říká David Vujic, jeden z nejuznávanějších Američanů srbského původu, zakladatel a prezident Tesly,   člen představenstva Obchodní rady USA-Srbsko, předseda Asociace amerických voličů srbského původu - SAVA.

 

„Vláda ve Washingtonu zčásti a na účet našich významných osobností konečně uznala zhoubný vliv albánských lobbistů na Capitol. A ministr zahraničí Mike Pompeo nedávno veřejně a ostře varoval předsedu výboru Kongresu pro zahraniční věci Eliota Engela, aby přestal vyvíjet tlak, zastrašovat a obtěžovat diplomatické pracovníky Spojených států kosovskými lobbyistickými příběhy. V této chvíli v Americe potřebujeme spojit významné  komunity v USA, abychom mohli Trumpově administrativě co nejlépe sdělit silné obavy ohledně zjevných dezinformací o Kosovu šířených albánskými lobbisty,“  upozorňuje Vujic.

 

„Jsme malá země a naše diaspora, která významně prospěla americké společnosti, má omezené možnosti, zejména z finančního hlediska. Vždy nám chyběla profesionální propagace Srbska a Srbů ve Washingtonu, zatímco na druhé straně naši nepřátelé neustále a účinně démonizují Srby. Na to utratili spoustu peněz. Srbsko je podporováno skupinou dobrovolníků a profesionálů spolu s několika bývalými a aktivními republikány z Kongresu, kteří zastupují naše zájmy, především díky osobnímu smyslu pro spravedlnost a pravdu. Chybou našich lidí je, že věříme, že pravda je zřejmá a jako taková by neměla být dokazována,“ říká Tanjug, srbský lobbista.

 

„Byl jsem „velvyslancem“ přátelství mezi dvěma národy, které bylo vytvořeno v nejtěžších dobách. Hodně jsem hovořil o příspěvku srbských vědců k misi Apollo, ale zásluhy srbského lidu za záchranu 512 amerických pilotů v roce 1944 nebyly nikdy dostatečně zveřejněny. Ve druhé světové válce nebyla zaznamenáno něco jako Halliardova mise v Srbsku a měli bychom být hrdí na odvahu našich předků. Letos jsem šel do Pranjane za doprovodu dcery a vnuka zesnulého kapitána OSS Nikola Lalic, který nastoupil na poslední letadlo v roce 1944 se zachráněnými americkými piloty,“ pokračuje Tanjug .

 

 

Když mluvíme o Srebrenici, tak Vujic říká, že neexistuje důkaz, že Srbové spáchali genocidu v Bosně a Hercegovině.

 

„Na druhé straně všechny zpravodajské služby na světě zaznamenaly příliv radikálních islámských žoldáků do Bosny a Hercegoviny v 90. letech 20. století. Zabíjeli nemilosrdně Srby, jejich  ženy a děti. Znesvětili také srbské kláštery, kostely, ale také katolické katedrály. Srbové se samozřejmě bránili, ale podle všech platných informací z vyšetřování neexistuje důkaz, že se dopustili zločinu genocidy,“ doplnil Vujic.

 

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář