Jdi na obsah Jdi na menu
 


Satanisté podpořili LGBT komunitu. Nic jako tradiční rodina neexistuje, hlásali na náměstí v Praze

11. 8. 2019

10.8.19

Česká republika:

Transparent v duhových barvách na Palackého náměstí v Praze hlásá, že „Satanova komunita podporuje LGBT“.  Pochod za práva sexuálních menšin Prague Pride získal těsně před svým začátkem nečekaného spojence. Podporu mu svou akcí vyjádřila česká Satanova komunita, která hlásá po vzoru liberalismu rovnost pro všechny. Na Palackého náměstí v Praze bude na veřejnost „působit“ během čtvrtka a pátku. V sobotu se zařadí do pochodu Prague Pride. 

 

Satanova komunita momentálně plánuje stát se oficiálně registrovanou církví. Velkou částí identity Satanovy komunity je sice filosofie blízká nejčistější podobě liberalismu, v zásadě se ale i tak jedná o náboženskou skupinu. „Vykazujeme znaky náboženství, hlásíme se k panteismu (víry, že celý svět je složen z hmoty, která má božskou povahu – pozn.red.) a přátelsky pohlížíme i na ateismus,“ vykládá mladý satanista, který snahy organizátorů duhového průvodu přirovnal v boji za práva černochů.

_____
Takže tu máme odpoveď na otázku, kto bude nasledovať v pochodoch hrdosti po homosexuáloch a pedofiloch...

***

Z článku v LN: „Máme poměrně širokou podporu, s vysvětlením procesu registrace nám odborně  pomohl například český religionista Ivan Štampach,“ konstatuje Jakub Jahl.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/satan-podporil-lgbt-komunitu-nic-jako-tradicni-rodina-neexistuje-hlasali-sataniste-v-praze.A190808_134902_ln_domov_mber

 

 

.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář