Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŘEKOVÉ VYZTUŽUJÍ HRANIČNÍ PLOT BETONOVÝMI BLOKY - MUSLIMŠTÍ UPRCHLÍCI PŘIPRAVUJÍ NOVÉ ÚTOKY

16. 3. 2020
ŘEKOVÉ VYZTUŽUJÍ HRANIČNÍ PLOT BETONOVÝMI BLOKY - MUSLIMŠTÍ UPRCHLÍCI PŘIPRAVUJÍ NOVÉ ÚTOKY   
PRIDAL TK PONDĚLÍ 16 BŘEZEN 2020 - 04:42:49  CIST KOMENTARE / PSAT: 0 | TRACKBACKS: 0   Tisknout  Vytvořit z této novinky PDF 

Vztyčení valu HESCO s kulometnými hnízdy zabralo. Na řecko-turecké hranici byl včera poprvé po dvou týdnech obležení migranty, které zorganizovala turecká vláda, relativní klid. Ještě před dvěma dny házeli migranti na řecké pohraničníky a policisty zápalné „Molotovovy koktejly“, na které jim benzín dodávala turecká armáda. Po bleskovém vybudování valu, který se ježí kulometnými hlavněmi, se situace výrazně uklidnila. Řecká armáda předvedla argument, kterému migranti z Afghánistánu, Pákistánu, Nigérie a další "Syřané", ale hlavně turecká armáda dobře rozumí. Ani jim to nikdo nemusí překládat do jejich nářečí.

Díky relativnímu klidu mohli včera vojáci ve spolupráci s civilními stavebními firmami zintenzívnit práce na opevňování hranice. Železobetonovými bloky o velikosti 1,5x1,5x1,5 metru byl zcela zatarasen hraniční přechod Kastaines. Hraniční plot je dále vyztužován železobetonovými L profily, které tvoří třetí vrstvu za dvěma řadami drátěného plotu nahoře zpevněného kotouči žiletkového drátu. Úspěšně pokračuje i výstavba valu HESCO, který už pokrývá téměř celou linii hranice.

Musím vyslovit Řekům velké uznání, za to jak rychle dokázali i v těžkých podmínkách a pod tlakem turecké armády a protiřecké propagandy hranici opevnit. Chrání tím i nás. Tímto posílám všem, kteří se účastní obrany i opevňování hranic s Tureckem – policistům, vojákům i civilním dobrovolníkům, velké poděkování z ČR. Prosím čtenáře z Řecka, aby svým spoluobčanům vyřídili poděkování i pozdravy ze střední Evropy. v ČR na Vás hodně lidí myslí každý den. Moc Vám držíme palce!

Autor: MUDr. Ivan David je europoslanec za hnutí SPD

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář