Jdi na obsah Jdi na menu
 


Připravuje Turecko invazi koronavirem nakažených migrantů na řecké ostrovy?

14. 4. 2020

Připravuje Turecko invazi koronavirem nakažených migrantů na řecké ostrovy?

 

Řecký server el.gr včera zveřejnil informace, které získalo řecké ministerstvo obrany. Podle zpráv vojenské rozvědky připravují turecké úřady druhý díl invaze migrantů do Řecka. Tentokrát námořní. Podle zpráv řeckého ministerstva obrany jsou migranti sváženi autobusy na pobřeží Malé Asie. Podle el.gr mají přesuny migrantů k moři stejný průběh, jako navážení migrantů, kteří se počátkem roku pokusili dostat do Řecka pozemní cestou přes provincii Evros.

 

Tentokrát je však situace mnohem vážnější. Turecké úřady podle zjištění řecké vojenské rozvědky sváží do prostoru Pazar Koule i migranty infikované virem COVID-19. Řecké ministerstvo vnitra se obává, že nakažení migranti mají být použiti jako biologická zbraň proti Řecku. Cílem jejich nasazení by mohlo být rozšíření choroby mezi řecké vojáky i civilisty.

 

Server el.gr citoval slova vysokého úředníka řeckého ministerstva obrany o tom, že provádění plánu na námořní invazi migrantů na řecké ostrovy řídí turecké ministerstvo vnitra. Podle zjištění řecké vojenské rozvědky turecké úřady organizují i dodávky lodí pro migranty. Turecké letectvo opět zintenzívnilo výzvědnou činnost nad řeckými ostrovy blízko Turecka. Stíhačky F-16 tureckého letectva včera provedly pět přeletů - dva v Lesbosu a Chiosu a poté v Severním Evrosu.

nwoo.org

MUDr. Ivan David, europoslanec SPD

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář