Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prezident EU zatroubil k odchodu z NATO na konferenci ve Slovinsku v reflexi na fiasko USA v Afghánistánu…

5. 9. 2021

Prezident EU zatroubil k odchodu z NATO na konferenci ve Slovinsku v reflexi na fiasko USA v Afghánistánu…

5. 9. 2021 josh-xy  

Prezident EU zatroubil k odchodu z NATO, na konferenci ve Slovinsku v reflexi na fiasko USA v Afghánistánu vyzval k ustanovení bezpečnostní autonomie Evropské unie nezávislé na NATO a USA! Pobaltské země a Ukrajina zahájily revize bezpečnostních doktrín, nevěří už na pomoc USA ani NATO v případě vojenského konfliktu s Ruskem! Američany stál 1 den v Afghánistánu skoro 300 milionů dolarů, za 20 let se utratily 2 biliony dolarů! Víme, kde skončily! Jak se Izrael rozhodne, tak v Afghánistánu bude! Nástupní platforma proti Íránu!

Následky amerického odchodu z Afghánistánu dosahují nedozírných následků a škod. První obětí je Severoatlantická aliance, která je v největší krizi od svého vzniku. Všechny 3 pobaltské země podle ruských médií zahájily dnes 1. září 2021 revize svých bezpečnostních doktrín a už nově nevěří na pomoc NATO a ani USA v případě vypuknutí války s Ruskou federací.

Američané jsou spatřováni jako nespolehliví partneři, protože zanechali v Afghánistánu až 1 milion svých spolupracovníků, kteří jsou nyní na útěku z Afghánistánu. A co je ještě horší, Američané prý nepochopitelně přenechali Talibanu zbraně, munici, letadla, vrtulníky, výstroj, nic z toho nebylo odvezeno nebo alespoň zničeno. Pokud čtete Aeronet, tak již víte [1], jaký to mělo účel. Pro nás to není žádné překvapení. Afghánistán má nyní pro USA a jmenovitě pro CIA úplně jinou hodnotu a účel. Afghánistán je země, která strategicky leží mezi dvěma zeměmi největších nepřátel USA.

Ano, území Afghánistánu leží mezi Íránem na jedné straně a Čínou na straně druhé. Američané nemohou a nechtějí otevřeně bojovat proti těmto dvěma zemím, i když v případě Íránu se Izrael maximálně snaží, aby Američany pro zahájení války proti Íránu přesvědčil, ale není k tomu příliš velká ochota v Pentagonu. Írán má podobnou geografii jako Afghánistán, je to hornatá země.

A případná válka s Íránem by se proměnila na jatka takových rozměrů, že Vietnam při zpětném pohledu by byl posuzován jako čajový dýchánek. Existuje však cesta, jak vést válku proti Íránu a Číně skrytě, prostřednictvím sabotáží a terorismu. Jenže k provozování takového boje potřebuje Izrael a “jeho” americká administrativa zemi, ze které by takové teroristické operace a sabotáže šlo provádět a logisticky zabezpečovat, a to bez obav z toho, že americká vláda či armáda bude obviněna z terorismu.

Pohled na Afghánistán ležící mezi dvěma největšími nepřáteli USA (a Izraele) je konceptuální nápověda pro tupé

A proto přišlo jediné myslitelné řešení. Strategické území Afghánistánu mezi dvěma největšími nepřáteli USA se promění jako mávnutím kouzelného nosatého proutku po 20 letech rekonstrukcí opět na teroristický stát a opět s tím samým Talibanem u moci jako před 20 lety. Tentokrát je to ale jiný Taliban. Je vyzbrojen nejmodernější americkou vojenskou i zpravodajskou technikou, kterou Talibanu jako prý omylem zanechala evakuující se americká armáda, která se evakuovala celých 14 měsíců a nikoliv posledních 14 dnů. Jak už jsme na Aeronetu přinesli informace a analýzy, před několika dny měl v Kábulu šéf CIA William Burns osobní tajnou schůzku s šéfem Talibanu, Abdulem Gháním Baradarem.

Na tuto schůzku přiletěl z Jeruzaléma, kde jednal nejen s novým premiérem Naftali Bennettem, ale i s představiteli Mossadu. Izrael chce za každou cenu zahájit válku v Íránu, ale podle všeho nepůjde o otevřený konflikt. K sabotážím proti Íránu budou používány základny v dnes již nedemokratickém a Talibanem uchváceném Afghánistánu. Když něco bouchne nebo vyletí do povětří v Íránu od této chvíle, bude to práce sabotérů a teroristů z Afghánistánu. A to samé platí o Číně, i když podle všech informací teď jde Izraeli a tím pádem i CIA pouze a jedině o Írán, Čína zatím není v hledáčku spuštění teroristických útoků.

Otevřená válka proti Íránu není na pořadu dne, a proto se úloha Afghánistánu musela narychlo změnit

Taliban nebude muset hnout ani prstem. Jediné, co musel CIA slíbit, byly neomezené a volné operace CIA a Mossadu na území Afghánistánu, včetně výcvikových základen. Výměnou za to dostal Taliban od Američanů a amerických daňových poplatníků úplně všechnu americkou výzbroj a výstroj, o které se nesní dokonce ani armádám členských zemí NATO.

Taliban je dnes lépe vyzbrojen než německý Bundeswehr, nemluvě o české ručníkové armádě. Oficiálně zůstane Taliban fundamentalistickým a teroristickým hnutím v očích západních zemí, i když jen v očích a nikoliv na papíře, protože podle smlouvy  z katarského Dauhá z loňského února mezi USA zastupujícími NATO a Talibanem již není islámská organizace na seznamu teroristických zemí ani USA, ani členských zemí NATO. Afghánistán je odteď arabským emirátem a na jeho území podle pákistánského tisku již prý operuje ISIS a rovněž Al-Kajda.

Obojí to jsou přitom organizace založené americkou CIA. Doufám, že už vám to v této chvíli všechno dochází, proč muselo NATO z Afghánistánu odejít. Ano, Afghánistán bude použit jako území k vysoce nebezpečným teroristickým a sabotážním hrám proti Íránu. A to by samozřejmě demokratická, i když značně zkorumpovaná původní afghánská vláda, nikdy nedovolila.

Proto musela vláda padnout, afghánská armáda byla rozebrána, prezident uprchl a moci se ujal Taliban, jehož vůdce se doslova jen pár dní po uchopení moci setkává v Kábulu na tajné schůzce s šéfem CIA. Vůdce Talibanu se nesetká s duchovními, ani s velkými imámy, nezve na návštěvu velké představitele islámu, ne ne. Místo toho má šéf Talibanu hned svoji první schůzku s šéfem CIA. Komu tohle nedochází, tak ho lituji, protože taková konceptuální tupost musí člověka opravdu přivádět v životě do velkých problémů ohledně naivnosti.

Američany stálo angažmá v Afghánistánu 2 biliony amerických dolarů za 20 let. Peníze skončily v kapsách nedohledatelných akcionářů amerických a izraelských zbrojařských firem

Nejenom ruská a čínská média, ale dokonce i ta západní již hovoří o porážce USA v Afghánistánu. Pomalu se zdá, že Američané byli poražení vojensky, ale to je nesmysl. Američané byli poraženi konceptuálně, ideologicky, protože nedokázali v Afghánistánu místním obyvatelům prodat jeden produkt, který jim po celou dobu nabízeli. Ano, Američanům se nepodařilo prodat Afgháncům západní model demokracie, tedy nosatého systému korupčního řízení založeného na penězích a iluzi volby, kdy přitom veškerou moc drží politické strany na výplatní listině nosatého světového kaganátu, tedy světových sionistů.

Hlavním a klíčovým nástrojem řízení světových sionistů je globalismus. Jenže, co se nepodařilo demokraticky Američanům v Afghánistánu, to se podařilo zákulisně, a to je dohoda mezi USA a Talibanem za pomoci peněz a úplatků. Taliban se nechal Američany za nosaté dolary koupit způsobem, že se Alláh musí v nebi obracet. Izrael potřebuje Afghánistán pro beztrestné a neomezené operace a výpady do Íránu, a proto po 20 letech se americká armáda oficiálně odporoučela, aby již Afghánistán nekontrolovala a nenesla za něj odpovědnost. A rovněž se odporoučela i loutková demokratická vláda.

Server Forbes přinesl v polovině srpna článek, ve kterém spočítal, kolik americké daňové poplatníky stála válka v Afghánistánu. To číslo si zapamatujte. Bylo to skoro 300 milionů USD za každý kalendářní den po dobu celých 20 let, takže v úhrnu přibližně 2 biliony USD, tedy 2 000 miliard amerických dolarů. A pokud se ptáte, kde tyto peníze skončily, máme pro vás odpověď. Drtivá většina těchto peněz skončila v kapsách akcionářů amerických a izraelských zbrojařských firem. V samotném Afghánistánu ty peníze nezůstaly. Nejsou tam nikde k vidění, tedy s výjimkou těch amerických zbraní a techniky, kterou Američané přenechali Talibanu. A ta čísla jsou opravdu neuvěřitelná.

Taliban má teď od CIA… pardon, od americké armády, lepší výzbroj než Bundeswehr a většina členů NATO dohromady

Podle deníku The Times (viz. obrázek níže) se jedná o 22 174 vozidel Humvee, 64 363 kulometů, 358 530 útočných pušek, 33 vrtulníků Blackhawk, 176 dělostřeleckých zbraní a 126 295 pistolí. Citován je i anonymní americký představitel, který říká, že “vše, co nebylo zničeno, je nyní ve vlastnictví Talibanu“. Například když Spojené státy v červenci 2021 předaly kontrolu nad leteckou základnou Bagrám Afghánské národní armádě (ANA), zanechaly po sobě odhadem 3,5 miliardy kusů vojenského inventáře americké armády. Podle generála ANA Míra Asadulláha Kohistáního, o němž informovala agentura Associated Press, to zahrnovalo neznámé množství ručních zbraní a munice pro ruční zbraně (SAA).

 USA popírají, že by na letecké základně zanechaly zbraně, ačkoli přiznávají, že po sobě zanechaly tisíce civilních a stovky vojenských vozidel. Zůstaly zde také mobilní telefony, stavební materiál, příděly potravin a částečně zařízená zdravotnická zařízení, tělocvičny a zařízení pro volný čas. ANA předala leteckou základnu Talibanu 15. srpna. Americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan přiznal, že Spojené státy “nemají úplný přehled” o tom, kam se poděly jednotlivé položky obranného materiálu. Oficiální odhady dále komplikuje skutečnost, že letecká základna Bagrám byla po odchodu Spojených států v důsledku nedorozumění s ANA přes noc vyrabována.

Nicméně od doby, kdy USA předaly leteckou základnu Bagrám ANA, většina zbraní a dalšího vojenského majetku v Afghánistánu již nepatřila zahraničním armádám. Je obtížné najít aktuální údaje o ručních palných zbraních v držení Tálibánu, ale je známo, že vláda USA poslala do Iráku a Afghánistánu více než 1,4 milionu zbraní. Z toho víme o 503 328 ručních palných zbraních zaslaných do Afghánistánu v období od 11. září do roku 2016.

Samo americké ministerstvo obrany (DoD) přiznalo, že v letech 2001-2016 bylo do Afghánistánu odesláno 509 321 kusů ručních palných zbraní včetně granátometů. S vyloučením granátometů činí tento celkový počet pro Afghánistán 484 680 kusů. Organizace pro dohled nad obchody se zbraněmi (AOAV) však zjistila, že díky neoznámeným kontraktům DoD je jich více. Například DoD evidovalo o 17 634 pistolí více a o 38 698 pušek méně, než uváděly oficiální seznamy.

A právě v reakci na ostudný konec NATO a USA v Afghánistánu dnes 1. září zaznělo od prezidenta EU Charlese Michela na konferenci Bled Strategic Forum ve Slovinsku zásadní prohlášení, že Evropská unie musí usilovat o bezpečnostní autonomii, tedy o nezávislost na bezpečnostních zárukách od NATO a USA. Pobaltské země a Ukrajina přehodnocují bezpečnostní doktríny, podle zpráv z místních tisků už místní politici nevěří, že NATO a USA pomohou zmíněným zemím v případě války s Ruskou federací.

Podle Michela se musí EU soustředit na nové garanční svazky, především na Východní partnerství (Ukrajina, Bělorusko a Gruzie), na bezpečnost Balkánu a na spojenectví s Afrikou v oblasti zabraňování migrace do EU. Američané se totiž odporoučeli po 20 letech z Afghánistánu na žádost… Mossadu a Izraele, který potřebuje Afghánistán jako nástupní platformu pro operace a sabotáže v Íránu. Nelze bombardovat Írán z Izraele, to opravdu geograficky nejde a Irák by přelety nepovolil. Ovšem z území Afghánistánu není potřeba nasazovat žádná letadla. Afghánistán má s Íránem obrovskou a skoro 1 000 km dlouhou a nehlídanou hranici.

Někdo má přítele na telefonu, Američané mají Izrael na telefonu… a nejen Američané, ale i chudáci Češi, Slováci, Poláci, Maďaři…

Byl to Donald Trump a jeho ministr zahraničí a bývalý šéf CIA Mike Pompeo, který s Talibanem dohodu o odsunu vojsk USA a NATO vloni v únoru v katarském Dauhá dojednal. Nikoliv na pokyn amerických daňových poplatníků, jak si bohužel myslí i někteří američtí alternativci, ale na pokyn žádosti Bibiho a izraelského Mossadu, protože Izrael je rozhodnut a odhodlán zahájit vojenské operace uvnitř Íránu, ale ne otevřeně, ale formou sabotáží. Ty ale nejde realizovat dálkově z Izraele. K tomu je potřeba nástupní platforma, vhodná sousední země s Íránem, jejíž vláda bude tolerovat zřízení sabotážních a výcvikových základen proti Íránu na svém území. A takovou sousedící zemí, jejíž vláda toto americké CIA a izraelskému Mossadu umožní, je nepřekvapivě… Afghánistán s vládou Talibanu.

“Írán jako globální hrozba, regionální hrozba, a hrozba pro stát Izrael.” – Zasedání ministerstva obrany Izraele, v čele ministr Benny Gantz

Kruh se uzavřel a vzniklo obrovské chucpe ve vztahu k naivním Američanům myslícím si, že americké dolary v Afghánistánu bojovaly za svobodu. Ne, dolary bojovaly nejprve za zisky vojensko-průmyslového komplexu a teď budou bojovat pro změnu za zájmy Izraele. Mazeltov! A spoléhejte se potom na USA a na NATO, když se stahují ne ve chvíli, kdy je hotovo, ale ve chvíli, když zadrnčí telefon od Bibiho, Naftaliho, šéfa Mossadu, anebo někoho jiného z Tel Avivu nebo Jeruzaléma.

Evropští kádrovčiky mají teď hlavu jako věrtel, protože NATO zradilo Afghánistán kvůli zájmům Izraele v Íránu a občanům to říct narovinu nelze, to není dovoleno, ne ne, to by zase někdo omylem vypadl z okna mrakodrapu, nebo by se zabil v koupelně nešťastnou náhodou, takže se to neřekne a přeskočí se to, a potom rovnou se navrhne bezpečnostní neutralita EU nezávislá na NATO a USA… Izraeli. A kdo toto pochopí, tak zvládl konceptuálně pochopit celou problematiku Blízkého i Středního Východu.

Pokec24.cz