Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - 31 let trvalo Rusku než pochopilo, ale závěr z toto nevyvodilo

20. 3. 2022

P.C. Roberts - 31 let trvalo Rusku než pochopilo ale závěr z toto nevyvodilo

20.3.2022 18:34

Rusové, přemoženi hrůzou ze Západu a pochybující o své síle, se museli nacházet mimo hlavní sál OSN, když zde někdejší venezuelský prezident Hugo Chávez 20. září 2006 vyřkl tato slova, mířená na amerického prezidenta Bushe ml.: „Včera stál na tomto pódiu satan sám a mluvil tak, jako by mu patřil celý svět. Tu síru lze zde stále ještě cítit“.

 

Kdyby Rusové před let hovořili stejně, nezakoušeli by dnešní napětí a potíže. Ale Rusové stále naivně doufali, že je jednoho dne Západ přece jen přijme, a někteří z nich tomu věří dokonce   dodnes. Jsou to jednoduše pomalí žáci. 18. března t.r., to je téměř 16 let po Chávezově projevu, prohlásil. ruský ministr zahraničí Lavrov: „Nikdy se už na Západ spoléhat nebudeme“. Viz: https://tass.com/politics/1420031

 

Nicméně jak on, tak Putin, stále ještě vysílají signály své šlechetnosti: „Nikdy jsme nepoužili ropu a plyn jako zbraň“. Ale propánakrále, proč ne? Proč Rusko v zájmu svých útrap stále ještě tyto komodity vyváží? Proč proti svým nepřátelům nevyužije tuto svou nevojenskou, ale zničující zbraň?

 

Západ zabavil devizové rezervy Ruska, které buď nekompetentní úředník či zrádce, stojící v čele ruské Centrální banky, z Ruska vyvezl a vložil je do rukou ruských nepřátel. Nu a Putin tohoto de facto agenta Západu nominuje na opětovné jmenování.

 

Nelze se tedy divit, že Západ nebere Rusko vážně. Kreml umožňuje svým západním nepřátelům, aby řídili ruskou Centrální banku. Vždyť stejně by přece mohl předat své ozbrojené síly do rukou amerického generála Marka Milleyho. Skutečně, když zvážíme čas trvání ruské operace na Ukrajině a fakt, že k porážce slabých ukrajinských sil ještě nevedla, vypadá to skutečně tak, jako by ji řídili Američané. Protáhne se též na 20 let jako v Afghánistánu?

 

Ruská vláda v situaci, kterou prezident Putin označil za „válku Západu cílenou k vyhlazení Ruska“, udržuje svými dodávkami energie a strategickými minerály západní průmysl i nadále v dobré kondici. A proč? Protože zrádce či člověk nekompetentní řekl Putinovi, že Rusko potřebuje cizí měnu. Někdo už by mu měl také říct, že takto se válka nevede.

 

Putin uznal, že západní svět vede válku za „vyhlazení Ruska“, ale zjevně se rozhodl nebránit se, aspoň ne plnou silou. A namísto toho připravuje Rusko na to, aby útok vydrželo, a ne, aby jej zdolalo. Je prostě zakázáno používat strategické zdroje jako zbraň. A stejně je ruským ozbrojeným silám zakázáno porazit Ukrajinu, jestliže by to znamenalo smrt civilistů. Žádný šok a žádná hrůza nesmí vykouknout z Ruska.

 

A Lavrov, který už nikdy nebude důvěřovat Západu, vyjednává dohodu se Zelenským, kterou ovšem Washington nikdy nedovolí Ukrajině dodržovat.

Což vše vede Rusko  ke zdi  a k nukleárnímu armageddonu.

Vaševěc.cz   Překlad: Lubomír Man