Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německý byznys - Sankce USA porušují mezinárodní právo!

12. 4. 2019

 

 

Šéf Východního výboru německé ekonomiky Michael Harms v rozhovoru s OWC označil americké sankce proti evropským společnostem, které obchodují s Ruskem, za nezákonné z hlediska mezinárodního práva.

 

12. dubna 2019 - 11:05

 

Podle něj několik nedávných balíčků sankcí USA nemá jasný politický cíl a jsou spojeny pouze s prosazováním hospodářských zájmů v Evropě, zejména s plány na zvýšení vývozu LNG z USA.

 

„V zásadě považujeme washingtonské extrateritoriální uvalení sankcí proti evropským společnostem, které spolupracují s ruskými společnostmi za porušování mezinárodního práva a politicky nesmyslné. Sankce Spojených států, které byly zavedeny nebo připraveny od dubna 2018, již neprokazují jasný politický cíl. Je nepochopitelné, co má Rusko dělat, aby přestalo být trestáno,“ zdůraznil Harms.

 

DWN: Kvůli sankcím ztrácí německý byznys půdu pod nohama!

 

Současně uznal, že Evropa je proti takové politice Spojených států bezmocná, protože americký trh je pro velké evropské společnosti nesmírně důležitý a v případě jakýchkoli problémů opustí ruský trh v zájmu Spojených států. Důvodem je podle Harmse globální dominance dolaru a amerického trhu.

 

Navíc dodal, že se svými sankcemi Spojené státy nutí evropské společnosti, aby obchodovaly s Ruskem s nejistotou, a někdy ho úplně opustily.

 

„Pro evropské společnosti je to obrovský problém, protože na rozdíl od amerických zájmů je pro ně obtížnější hodnotit rozhodnutí učiněná ve Washingtonu, což vytváří nedůvěru a otravuje obchodní vztahy,“ uvedl Michael Harms.

 

Rovněž uvedl, že Východní výbor německé ekonomiky vypracoval memorandum zaměřené na zlepšení vztahů s Moskvou. Podle něj, v tomto dokumentu zaslaném velkému počtu evropských podniků, sdružení a politiků, se organizace snaží vysvětlit, jak moc Evropa ztrácí v důsledku zhoršování vztahů s Ruskem.

 

(kou, prvnizpravy.cz, owc.de, foto: arch.)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Česká Společnost Voličů ČSV vás našla na na www.nwoo.org

ČSV,12. 4. 2019 14:06

FB,které vyšlo z majitelovy garáže a zbohatlik majitel na něm vydělal miliardy se tim dostal mezi klub majitelů velkých peněz.
Ti zjistili,žesvoboda tisku jim vadi.
Poručili čerstvvému členu svého klubu,že má okamžitě CENZUROVAT jinak ho zaženou pokutami zpět do jeho garáže,kde už se pouči co je to

KORPORÁTNI OLIGARCHICKÁ TYRANIE OHNUTÝCH HŘBETŮ A NIZKÝCH PLATŮ,KTERÁ PLATI TED PRO JEHO ZÁKAZNIKY..

Mu nestačily miliardy,které si na nás svých zákaznicich nahrabal a chce vice.
Proto porušuje Listinu lidských práv a jeho teror nebude mit konec.
Smutné je,že i polit.strany se stávaji jeho nadháněči, sami neotevřou své weby,které jim voliči plati k diskusi a začinaji tak mít z voličů strach.

DOPORUČUJEME PROTO,ABY SI VOLIČI UVĚDOMILI,ŽE NAPSÁNIM I JEDNOHO PISMENA NA FB ZVĚTŠUJI KAPITALISTOVI ZBABĚLÉMU CENZORU JEHO ZISKY A PŘESTALI VOLIT STRANY POUŽIVAJICI FB.