Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německé osídlení našeho pohraničí

9. 12. 2019

Landsmani o německém osídlení českého pohraničí

Na sjezdech tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu čas od času jsou k radosti landsmanů mapy, v kterých jsou označena německá sídliště v našem pohraničí. Již v roce 1995 byla pro účastníky sjezdu k dispozici taková mapa. A letos na sjezdu SL v Řeznu rovněž. Sudetoněmecká mládež na jednom ze sjezdů vydala prohlášení, v němž mluví o tom, že má dvě vlasti, jednu historickou a jednu současnou. Mládežníci, říkají, budou usilovat o to, aby obě jejich vlasti byly respektovány.

Kulisy sjezdů SL zdobí znaky měst z našeho pohraničí s německými názvy, nejrůznější prapory. Každý sjezd má své motto. Například jeden nepříliš dávný sjezd se konal pod heslem "Vyhnání je genocida".  Na sjezdech odezní nejrůznější kontroverzní výroky.

V r. 2015 na sjezdu mluvil B. Posselt. Vyhnání Němců z Československa označil za válečný zločin. A jsou i další výroky, výrazně silnější. V Řeznu se někteří řečníci strefovali do, jak říkají, do "Benešových dekretů". O přesídlení německého obyvatelstva z Československa mluví snad všichni jako o vyhnání. Nezapomenou zdůraznit, že před vyhnáním jsme je ještě okradli. Přesídlení Němců z republiky dokonce považují za velkou etnickou čistku, snad největší po druhé světové válce. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář