Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsem cenzor a nebudu kádrovat, říká jasně Hamplová

5. 8. 2023

Nejsem cenzor a nebudu kádrovat, říká jasně Hamplová

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se ve svém komentáři rozepsala o zvláštním jevu, kterým je "Fialova vláda". Podle ní totiž názorově spojuje celou opoziční scénu, přestože vyvíjí veškeré snahy jak zničit všechny své názorové oponenty. 

Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka

5. srpna 2023 - 08:30

 

„Tragické, bohužel. To tu opravdu ještě nebylo. Proto ta snaha ničit nás, oponenty - argumenty totiž chybí, tedy jsou nutné jiné metody. Ale lidé už to vidí. Fiala tak názorově spojuje v podstatě celou opoziční scénu. Citace jednoho z opozičních lídrů. Řekl to tak, jak to je. 

 

“Vypadá to, že pan premiér asi nežije v České republice, nezná reálný život občanů a zaměstnavatelů. Stále mluví o Ukrajině. Jeho výroky na Colors of Ostrava byly úsměvné a jeho vystupování je neuvěřitelné. Měli jsme v historii různé premiéry. Byli to lídři jako Klaus, Zeman, Paroubek, Topolánek. Byli to nelídři jako Špidla, Sobotka a Nečas. Ale Fiala je kategorií sám pro sebe, je to absolutně nejprolhanější premiér a politik v historii této země. Lidé se už nestačí bavit nad tím, jak vystupuje, kdy před časem sliboval jedno a teď prosazuje naprostý opak a říká, že plní sliby. Fiala lže tak přesvědčivě, ani se nezačervená, opakuje nesmysly pořád dokola. Přitom lze jednoduše doložit, že opakovaně a stále lže. To jsme tady ještě neměli.” 

Andrej Babiš

 

PS: Už mi píší někteří, že AB bych neměla citovat. Proč? Když to řekl? Cituji napříč scénou, to je bonus nezávislosti. 

 

Také jsme psali:

Petr Hampl: Pohádka o panu Novákovi a privatizaci

 

Když bude konat špatně, zkritizuji ho. Dělala jsem to přes dva roky za covidu. U mne je to padni komu padni. Nejsem cenzor, ani nebudu kádrovat. Říkám zcela jasně, s čím souhlasím, s čím ne. To je podle mne jediná cesta, aby byl člověk čitelný, S tímto výrokem plně souhlasím, protože ta charakteristika zcela sedí. Mimochodem jsem si uvědomila, že se všemi citovanými “lídry” i “nelídry” jsem se setkala osobně. Tak moc už pamatuji a tak to někdy náhody chtěly. Osobní zkušenost je nezastupitelná," uzavřela svůj komentář senátorka Hamplová. 

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: voxTV)