Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechtějí rok 1997, vrátí se do roku 1945. Kedmi o vyhlídkách na konfrontaci mezi NATO a Ruskou federací

14. 1. 2022

Nechtějí rok 1997, vrátí se do roku 1945. Kedmi o vyhlídkách na konfrontaci mezi NATO a Ruskou federací

14. 1. 2022  

Pokud Západ nebude souhlasit s ruským návrhem vrátit se do roku 1997 co se týká NATO, bude se muset smířit s tím, že ho Rusko vrátí do stavu z roku 1945.

Ve vysílání rozhlasové stanice Vesti FM to uvedl izraelský vojenský expert, bývalý šéf speciální služby Nativ Jakov Kedmi, informuje PolitNavigator.

Podle experta Rusko ví, co je třeba udělat a v blízké budoucnosti bude známo, zda budou pokusy o diplomatické urovnání pokračovat.

„Stále si myslí (Západ) – nejenže mají přehnané sebevědomí, ale vždy podceňovali nepřítele. To znamená, že jsou stále přesvědčeni, že ruské vedení lze koupit korálky. A o to se teď snaží. S tím přišli do Ženevy.  «Tady tohle vám dáme.»  A o tom chtějí mluvit, NATO o tom chce mluvit: «Nějakou maličkost vám tady dáme» … Asi chtějí donutit Rusko, aby je Rusko vrátilo do roku 1945,“ řekl analytik.

„Existuje povědomí. Po 14. (lednu) se Rusko do týdne rozhodne, zda má smysl zkoušet vyjednávací proces ještě jednou, nebo je nutné přejít na jiné metody. To znamená, že již tento měsíc zjistíme, jaké další etapy má Rusko pro vyřešení tohoto problému,“ řekl Kedmi.

pokec24.cz