Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naprostá většina Rusů Putinovi důvěřuje a hodnotí ho kladně

1. 7. 2023

Naprostá většina Rusů Putinovi důvěřuje a hodnotí ho kladně

1.7.2023 16:02

Všeruské centrum pro výzkum veřejného mínění (VTsIOM) zveřejnilo výsledky pravidelného průzkumu, ve kterém zjišťuje míru důvěry v prezidenta Vladimira Putina a také ve vládu a lídry parlamentních stran.

78,6 procenta dotázaných na otázku o důvěře prezidentu Vladimiru Putinovi odpovědělo kladně, jeho práci potom považuje za dobrou 74,8 procenta dotázaných.

Kroky  ruské vlády schvaluje 50,1 procenta dotázaných a 51,7 procenta dotázaných schvaluje práci premiéra Michaila Mišustina. Důvěra v něj je přitom 60,9 procenta.

31,6 procenta respondentů kladně hodnotí Sergeje Mironova, předsedu strany Spravedlivého Ruska – za pravdu.  31,3 procenta uvedlo, že kladně hodnotí lídra  Komunistické strany Ruské federace Gennadije Zjuganova.  S odstupem je na dalším místě nynější lídr LDPR Leonid Sluckij, kladně ho hodnotí   16,4 procenta respondentů.

Je třeba podotknout, že výsledky průzkumu v případě Vladimira Putina „podporuje“ i aktuální informace nezávislé, nevládní organizace pro výzkum veřejného mínění a sociologický výzkum Levada Center, podle kterého činnost Putina podporuje 82 procent Rusů, opačný postoj má 15 procent.

 

Foto (screen Al Jazeera): Tento týden navštívil V. Putin pracovně Dagestán a neformálně se setkal s obyvatelstvem.

Jan Urbach

vasevec.info