Jdi na obsah Jdi na menu
 


MSNBC - Války USA na změnu režimů přinesly jen utrpení a ničení!

15. 4. 2019

Války, které rozpoutaly Spojené státy, aby svrhly režimy, jenž se jim nelíbily, přinesly občanům zemí, v nichž byly bojovány, jen utrpení a devastaci, a zároveň nezabezpečily samotnou Ameriku.

Tulsy Gabbardová, americká kongresmanka

15. dubna 2019  

 

Uvedla to kongresmanka a prezidentská kandidátka Tulsy Gabbardová v rozhovoru pro MSNBC, jako jeden z mála střízlivých hlasů z amerického Kongresu. Současně, jak Gabbardová poukázala, administrativa Donalda Trumpa v podobě jednotlivých „jestřábů" v jeho doprovodu má v úmyslu pokračovat v pokusech o změnu režimu ve Venezuele a v Íránu - a to navzdory skutečnosti, že se ve volební kampani Trump postavil proti „hloupým válkám".

 

MSNBC: Paní kongresmanko, myslím, že není náhodou, že se neokonzervativci vrátili? Myslí si, že mají šanci v Latinské Americe? Myslíte si, že existuje reálné nebezpečí, že ocas bude vrtět psem, tedy Trumpem? Nemáte ráda hypotetické spekulace, ale je zde další otázka, kterou můžete odmítnout! Ale co myslíte, že zamýšlejí? Slyšela jste viceprezidenta: „Žádné možnosti nejsou vyloučeny, ani vojenská akce, ani nic jiného." Myslím tím, že americká armáda vstoupí do Venezuely ...

 

Tulsy Gubbardová, kongresmanka, americká prezidentská kandidátka: "Poslouchejte, tato administrativa a „jestřábi“ - nekonzervativci v obklopení prezidenta Trumpa neskrývají své záměry - pokračovat ve snahách změnit režim, jak ve Venezuele, tak v Íránu. Tak slyšíme bubny válek. Ve svých činech se prezident Trump neřídí našimi zájmy, ani zájmy amerických lidí. A směřuje to tomu, co nás vyjde pěkně draho ..."

 

MSNBC: Promiňte, že jsem vás přerušil.Ale chci se vás na tuto otázku zeptat, která mě trápí! Jak může prezident postavit svoji volební kampaň na odmítnutí hloupých válek ... I mně se líbilo, když Trump říkal: "Jsem proti hloupým válkám!" Současně najal Johna Boltona, což je člověk (miliardáře) Sheldona Adelsona, ne jeho příkaz!

Tulsy Gubbardová: "Přesně!"

 

MSNBC: A proč nechal Elliotta Abramse vrátit se do Latinské Ameriky? Co se děje? Přivedl neokonzervativce ke starému! Jak vysvětlíte tuto změnu?

 

Tulsy Gubbardová: "Dobrá otázka. Skutečností však je, že v naší vládě je opravdu spousta „jestřábů“ - nekonzervativců, jejichž minulé záležitosti jsou dobře známy: díky nim se naše země znovu a znovu zapojovala do válek se snahou změnit režim. A cenou za toto všeho byla smrt mnoha Američanů a bilionů dolarů z kapes našich daňových poplatníků, stejně jako smrt, utrpení a zničení lidí v těch zemích, kde jsme tyto války vedli."

 

MSNBC: Proč, podle vašeho názoru, všechny ikonické postavy mezi demokratickými kongresmany - to jsou lidé, kteří se obecně líbí: Joe Biden, Hillary Clintonová, John Kerry - byli pro válku v Iráku? Koneckonců ji všichni podporovali a pokud vím, neomluvili se za to. Všichni pak začali tuto hloupou válku. Proč chytří lidé podporují hloupou válku?

Tulsy Gubbardová: "Je politováníhodné vidět, jak často vliv působení zahraniční politiky a vojensko-průmyslového komplexu vede k takovým válkám s cílem změnit režim pod rouškou dosažení humanitárních cílů. Je řečeno, že se budeme snažit pomoci občanům těchto zemí, zatímco ve skutečnosti pokaždé ve skutečnosti tyto války nakonec zvýší utrpení těchto lidí a zhorší devastaci. A kromě toho, jak jsme mohli pozorovat na Blízkém východě, v zemích, jako je Irák, Libye a Sýrie, naše války s cílem změny režimu zvýšily hrozby pro naši zemi, posílily teroristické skupiny jako IS a Al-Kajda.¨

Skutečná hrozba, která nás nyní překrývá a zpochybňuje naši samotnou existenci, je zhoršení napětí ve vztazích se zeměmi, jako je Rusko a Čína, zeměmi s jadernými zbraněmi. Toto napětí nás nakonec přivedlo do nové studené války."

(kou, prvnizpravy.cz, msnbc.com, foto: repro msnbc)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář