Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medvěděv - Není cesty zpět. Nenechme se strašit vysloužilými idioty s generálskými frčkami

22. 9. 2022

Medvěděv - Není cesty zpět. Nenechme se strašit vysloužilými idioty s generálskými frčkami

 

dnes 13:22 – Moskva

Jitka Zadražilová

 

 

Západ by měl pochopit, že si Rusko zvolilo svou vlastní cestu a „není cesty zpět“, uvedl na sociální síti ruský exprezident a nynější místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medvěděv. Napsal, že Rusko může použít na svou obranu jakoukoliv zbraň „včetně strategických jaderných zbraní a nových zbraňových systémů“, zmínil třeba hypersonické zbraně.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Medvěděv

Článek

Příspěvek publikoval Medvěděv na sociální síti Telegram ve čtvrtek, tedy den před plánovanými referendy o připojení k Rusku, jež se mají uskutečnit na Donbase a v dalších částech ukrajinského území, jež je pod kontrolou ruských okupantů.

„Ochrana všech anektovaných území bude výrazně posílena ozbrojenými silami Ruska,“ napsal Medvěděv na sociální síti Telegram.

Dodal, že „nejen mobilizační schopnosti, ale také jakékoli ruské zbraně, včetně strategických jaderných zbraní a nových zbraňových systémů, se mohou použít pro tuto ochranu“.

 

 Medvěděv v této souvislosti vyzdvihl nejnovější hypersonické zbraně, které jsou podle něj extrémně rychle schopny dosáhnout cílů v Evropě a ve Spojených státech.

 

„Různí vysloužilí idioti s generálskými frčkami by nás neměli strašit řečmi o útoku NATO na Krym. Hypersonická zbraň zaručí mnohem rychlejší schopnost dosáhnout cílů v Evropě a ve Spojených státech,“ napsal Medvěděv.

Koho měl na mysli, Medvěděv nespecifikoval. O tom, že Ukrajinci, které podporuje Západ, by mohli být při protiofenzivě brzy schopní zasáhnout ruské cíle na Krymu – ukrajinském poloostrově, který Rusko protiprávně anektovalo v roce 2014 – mluvil nedávno pro list The Kyiv Independent vysloužilý americký generál Ben Hodges.

Medvěděv dodal, že „západní establishment, obecně všichni občané zemí NATO, musí pochopit, že Rusko si zvolilo svou vlastní cestu“. „Není cesty zpět,“ dodal.