Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maršal Koněv opět svobodný

4. 9. 2019

 

 

Získat krátkou URL
Kauza maršála Koněva (65)
3200

Socha ruského maršála Ivana Koněva na náměstí Interbrigády bez lešení nakonec stojí od úterního večera, i když původně mělo být odstraněno během dne. Socha má nově ochranný nátěr proti barvám, podle radnice tak už není důvod, aby tam lešení zůstávalo.

Radnice městské části Prahy 6 o odstranění plotu a lešení od pomníku maršála Koněva na náměstí Interbrigády informala už v úterý. Nakonec se socha Koněva „svobody“ dočkala až v úterý pozdě večer. Socha byla opatřena antigraffiti nátěrem. Radní zakrytí sochy odůvodnili tím, že chtěli zabránit dalšímu ničení vandaly, ale jejich akce naopak vyvolala vlnu protestů, které vyústily pondělním mítinkem přímo u sochy.

„Chtěli jsme sochu sice před barvami chránit plachtou, to se však ukázalo téměř až jako kontraproduktivní, a protože se nachází zcela volně ve veřejném prostoru, byla po vyčištění opatřena alespoň ochranným nátěrem,“ okomentoval celou věc už dříve mluvčí radnice Ondřej Šrámek.

Několik dnů celý pomník chránil plot, za kterým bylo lešení a na něm pověšená plachta, jež pomník zakrývala. Radnice v úterý uváděla, že lešení bude během dne odvezeno.

Výňatek z článku ze Sputniku

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář