Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kam taková doporučení německé ministryně obrany mohou až vést?

1. 3. 2020

Kam taková doporučení německé ministryně obrany mohou až vést?

 

„Podle Krampové-Karrenbauerové by dnes EU a USA měly „společně zvýšit tlak na Asada a Putina, aby se otevřela cesta pro politický dialog za účelem ukončení hrozné války v Sýrii“.“ (Z článku „Ministryně obrany SRN vyzvala EU a USA, aby zesílily tlak na Rusko a Sýrii“, Sputnik 1.3.2020)

 

Je obecně známou skutečností, že Syřané již celá léta brání svou zem. Když jim docházeli síly proti IS, podporovanému řadou mocností, obrátili se na Rusko s prosbou o pomoc. Rusové pomohli. V současnosti je velká většina syrského území  osvobozená a intenzivní boje probíhají pouze v provincii Idlib. Tam v nedávných dnech islamisté napadli pozice syrské armády, prolomili frontu. Teprve zásah ruského letectva pomohl Syřanům své pozice obnovit.

 

Jelikož v boji proti syrským jednotkám se nacházeli  společně s islamisty někteří Turci, zemřelo jich asi 36. Mezitím Erdogan zahájil tažení proti syrským silám a podle údajů turecké strany bylo likvidováno asi na 2100 Syřanů. Přesto dnes Turci v Idlibu zahájili další ofenzivu proti Syřanům, kteří brání svou zem. Rusové jim pomáhají.

 

 A k čemu radí německá ministryně? Aby EU a USA vyvinuly tlak na Sýrii a Rusko, aby mohlo dojít k dialogu a ukončení války v Sýrii.  Nejsou náhodou Turci v Sýrii, aniž by je tam pozvala zákonná syrská vláda? Nejsou to Turci, kteří dnes zahájili další ofenzivu? Pokud je to pravda, pak rady paní ministryně jsou zcela scestné. Podle ní je třeba vyvíjet tlak na ty, kteří jsou doma a brání svou zem, nikoliv tedy na ty, kteří zbraněmi zasahují v cizí zemi proti vůli její vlády.

 

Pomožte mi, prosím, v orientaci. Skutečně je správné vyvíjet tlak na Sýrii a Rusko, aby byly zastaveny boje a ne na Turky, kteří ničí cizí zemi a zabíjejí její občany?  Myslím si, že paní ministryně se hluboce mýlí. Nebo se mýlím já? Pokud se mýlí paní ministryně, pak se zřejmě ti, kteří ji instalovali do funkce, mýlili více než hluboce. A takové jsou pak důsledky. Ještě že Německo nemá jaderné zbraně!

J. Skalský  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář