Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jourová - Vláda ANO s SPD je nepřijatelná. Nový kabinet má mít autoritu v EU

19. 9. 2021

Jourová - Vláda ANO s SPD je nepřijatelná. Nový kabinet má mít autoritu v EU

My naopak jsme přesvědčeni, že ani paní Jourová z EU nemůže a ani nesmí zasahovat jakkoliv do našich vnitřních záležitostí. Princip nevměšování se do vnitřních záležitostí druhého státu zakotvuje mezinárodní právo.

Nadto složení vlády bude výsledkem voleb. V každé demokracii musí vládnout většina, o které rozhodují občané svými hlasy ve volbách. Zdrojem státní moci je lid. Tak  to zakotvuje Ústava ČR.

Pokud by o novém složení vlády rozhodovala Evropská unie, pak nepotřebujeme ani ústavu, ani mezinárodní právo. Stačí, když se paní Jourové zeptáme, kdo s kým má vládnout, učiníme hluboký předklon a provedeme.

Potom ovšem Evropská unie, pokud nám skutečně svou vůli zprostředkovává prostřednictvím paní Jourové, není právním, ani demokratickým subjektem. Vyhovíme-li přesto paní Jourové, pak potvrdíme, že nejsme právním státem a dokonce ani státem vůbec, natož demokratickým.

Rozhodnou-li občané svými hlasy, že je možná a dokonce i žádoucí nová vládní koalice složená  z ANO a SPD, pak se tak stane, ať si paní Jourová to přeje či nikoliv!

Jen taková vládní koalice, složená z politických stran či hnutí, které získají svůj mandát k vládě od lidu, může mít v EU skutečnou autoritu.

Dr. O. Tuleškov

 

 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/jourova-vlada-ano-s-spd-je-neprijatelna-novy-kabinet-ma-mit-autoritu-v-eu- www.seznam.cz