Jdi na obsah Jdi na menu
 


Již dlouhodobě se Němci, a to nejen tzv. sudetští, nepřípustně vměšují do našich vnitřních záležitostí

21. 1. 2021

Již tradičně se Němci, a to nejen tzv. sudetští, nepřípustně vměšují do našich vnitřních záležitostí

 

Činí tak při různých příležitostech, obzvláště když jde o pamětní desku, bustu, sochu či pomník prezidenta Edvarda Beneše. Když se náš prezident Budovatel konečně dočkal svého pomníku v Praze, to bylo křiku, naznačených výhrůžek z německé strany.

Bavorský premiér Edmund Stoiber označil odhalení pomníku prezidenta Beneše na Loretánském náměstí v Praze za prohřešek proti dobrému sousedství. Ale pravidelné pořvávání tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu (SL), spojené s hrubými protičeskými útoky, však jaksi celá léta bez pokusu o jejich zmírňování, přecházel.

 

Podobně se vyjadřovali i představitelé Sudetoněmeckých landsmanšaftů v Německu a Rakousku, kteří kritizují bývalého československého prezidenta zejména kvůli dekretům nesoucím jeho jméno.“

 

Benešovy dekrety, které landsmani mají na mysli, sami tak pojmenovali. Jejich správný název je „dekrety prezidenta republiky“. A nyní Beneše kritizují za dekrety, které nesou jeho jméno. To jsou celí oni. Nic lepšího neumějí a proto od nich nic dobrého ani nečekejme.

 

Proti hrubým a lživým útokům na nás by se měla ozvat konečně naše diplomacie, naše vláda. Pokud tak neudělají rozhodným způsobem, začnou nám sudeti brzy předepisovat koho máme milovat z našich státníků, koho nenávidět, komu pomníky stavět, jaké naopak bourat. Nebo až kam vše dojde?

Dr. Tuleškov

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář