Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký trest za spálení vlajky EU požadovali?

18. 1. 2020
Jaký trest za spálení vlajky EU požadovali?
 
Myslím, že šlo dokonce o trest odnětí svobody. Pokud někdo z vás, vážené dámy a pánové, si tento případ vybavuje, uvítám, když uvedené upřesníte.
 
Na druhé strany vidíme, že David Sassolin, předseda EP, který přestože za své priority označil mimo jiné boj za svobodu, solidaritu či vládu práva, svévolně rozhodl o tom, že vlaječky států, které na stolech mají poslanci zvolení do EP svými voliči z jednotlivých států, mají skončit v odpadu.
 
Někteří poslanci EP si však své vlaječky obhájili. To je dnes a co bude zítra? Abychom se nemuseli strachovat že naše vlajka, jeden ze státních symbolů republiky, bude opět vhozena do odpadního koše, měl by některý z poslanců EP navrhnout, aby rozhodnutí předsedy parlamentu o odstranění vlaječek na stolech a jejich vhození do odpadkových košů, bylo projednáno EP společně s návrhem na odsouzení takovéhoto jednání a rozhodnutím, že předseda EP je povinen se poslancům omluvit. Šlo totiž o rozhodnutí, které viditelně porušuje vládu práva, když vlajky států měly být podle jeho rozhodnutí vhozeny do odpadu.
 
Nevím, zda tyto návrhy jsou v EP průchodné. Přesto si myslím, že by měly být někým, kdo se těší důvěře alespoň části poslanců, vzneseny a prosazeny do jednacího programu. Pokud se toto napoprvé nepovede, bude to alespoň varovný signál pro všechny ty, kteří mají podobné sklony. Jak je vidět, je nutné se v EP třeba rvát o vše, co jen připomíná svrchovanost jednotlivých členských států EU. My vlajky EU do odpadu neházíme. Nikdo v EU by neměl beztrestně naše vlajky někam odhazovat.
Dr. O Tuleškov

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář