Jdi na obsah Jdi na menu
 


Focus - Jak dopadne „zlatá horečka“ na Sibiři pro Ruskou federaci…

26. 10. 2020

Focus - Jak dopadne „zlatá horečka“ na Sibiři pro Ruskou federaci…

26. 10. 2020 Janinna  

Rozvoj největšího zlatého ložiska na světě otevře Rusku velké příležitosti. 
Tento názor sdíleli analytici z Německa.

Ruská těžební společnost „Poljus“ oznámila svůj záměr zahájit vývoj největšího ložiska zlata na světě „Suchoj Log“, které se nachází na Sibiři. O zásobách drahého kovu v těchto místech je známo již dlouho, ale až nyní byly oznámeny plány na jeho těžbu. 

Jak poznamenali němečtí novináři, v Rusku začala skutečná „zlatá horečka“. Uvádí edice Focus.

Vývoj ložiska „Suchoj Log“ je nákladnou investicí. Kromě dolů má být vybudována řada silnic a osad pro dělníky. Investice se odhadují na 2,3 miliardy eur. Autoři Focusu připomněli, že před několika lety o „Suchoj Log“ projevila zájem australská společnost Star Mining. Došlo to k bodu, že se o této otázce diskutovalo v ruském parlamentu, který nakonec odmítl, aby Australané rozvíjeli tuto oblast.

Ruští poslanci odepřeli cizincům přístup k bohatství své země, které přesahuje rezervy obrovského dolu Grasberg v Indonésii s 26 miliony uncí drahého kovu….

Předpokládá se, že po nějaké době „Suchoj Log“ vyprodukuje 1,6 milionu uncí zlata ročně. Problémem na cestě k dosažení tohoto cíle je skutečnost, že ačkoliv zásoby vzácného kovu v ložisku jsou obrovské, zlatonosná hornina má nízkou koncentraci zlata. To výrazně zvyšuje výrobní náklady.

„Ale při současných cenách zlata neexistují prakticky žádné obavy ze ziskovosti tohoto projektu,“ uvedli němečtí analytici.

Podle nejkonzervativnějších odhadů může „Suchoj Log“ přinést 2,6 miliardy eur ročně. To je mnohem víc, než co mohou poskytnout největší světová ložiska zlata. Sibiřské zásoby drahých kovů významně převyšují obrovský důl Grasberg v Indonésii, který má 26 milionů uncí drahého kovu. Když dosáhne plné kapacity, bude Suchoj Log představovat zhruba čtvrtinu veškerého zlata vytěženého v Rusku.

Těžební společnost Poljus představila výsledky oficiálního auditu, uvádí Focus. Publikace zdůrazňuje, že dříve o tento zlatý důl Ruské federace neměli vývojáři vážný zájem, protože se vyznačuje nevhodným umístěním a nutností velkých investic do realizace projektu. V současné době se náklady odhadují na 2,3 miliardy eur.

Výsledkem je, že němečtí analytici dospěli k závěru, že za současné ekonomické situace ve světě může „Suchoj Log“ přinést 2,6 miliardy eur ročně, což má pozitivní vliv na vyhlídky na vývoj těchto ruských zlatých rezerv….

https://bit.ly/2HpIHbz

pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář