Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká televize se pomoci lží snaží svalit vinu za vyvraždění Lidic z německých nacistů na obyvatelku Lidic

31. 10. 2019

 

 

Autor: Hana Lipovská | Publikováno: 30.10.2019  

 

"Lidice byly moje rodiště. A my tam patříme a patřili jsme tam. I když se nás hodně lidí ptalo, proč se tam chceme vrátit, když jsme tam prožili takové utrpení. Vrátila jsem se tam až v roce 1955, kdy už jsem byla vdaná a měla jsem vlastní dítě, a to se vám to všechno vrátilo. Vrátily se vám ty vzpomínky, kdy nás maminkám odebírali, a uvědomila jsem si, co asi bych dělala já, kdyby někdo přišel a bral mi moje dítě. ... Nakonec se tam člověk přece jen rád vrátil a žít jsem se tam naučila. Jak říkám: já tam patřím - já jsem tam patřila." Marie Šupíková, lidické dítě (*1932)

 

77 let stará Lidická tragédie pro mě osobně byla jenom učebnicovou historií. Něčím takřka nereálným, mnohem neskutečnějším, než filmové scénáře.

 

Česká televize letos v den památky vyhlazení obce Lidice odvysílala v pořadu Reportéři ČT reportáž založenou na práci Vojtěcha Kyncla.

 

Pan Kyncl ve svém textu vyfabuloval na základě dodatečně dopsaného policejního deníku Evžena Ressela obvinění lidické ženy Marie Doležalové z udavačství.

V lidickém případě se z obětí dělají populárním způsobem viníci; reportáž i kniha působí značně sugestivně.

 

Kynclovy závěry ovšem rozporuje řada historiků (např. dr. Šustek nebo dr. Čvančara).

V roce 1942 šli proti lidickým němečtí nacisté, dnes jejich památku špiní naši historici.

 

Stále ještě však žijí lidické děti, pro které se jedná o realitu,o zhmotněnou noční můru, kterou prožívaly, kterou žily a při které umíraly jejich rodiče, prarodiče, sourozenci.

 

Mimochodem, ani to není panu Kynclovi nejspíše po chuti, neboť podle něj „být lidickou ženou se postupem doby stalo povoláním, které svou uhrančivou silou kruté minulosti zasahovalo do soudobého politického dění.“

 

O bezohledném chování soudobých "odborníků",dnešního vedení Památníku Lidice i aroganci České televize a RRTV nejvíce vypovídají vzpomínky paní Marie Šupíkové, dcery oné dnes očerňovaní paní Doležalové. Nikoho neobviňuje, na nikoho nežaluje, jenom tiše vzpomíná:

 

"Nabádám děti k jednomu: aby si hlavně vážily života. Aby si vážily rodiny, rodičů, toho, že mají domov, že mají lidi kolem sebe, které mají rádi."

 

Podívejte se na celý záznam rozhovoru: „Reportéři ČT drsně lhali o mé zabité mamince. Je to neúcta k zavražděným. Strašně mě to zdrblo.“ – říká přeživší vypálení Lidic Marie Šupíková.

 

 

Prosím podpořte nás v boji za svobodu proti cenzuře a totalitě, kterou se postupně snaží na internetu budovat velká media napojena na vládnoucí elity!!

Jsme vděční za příspěvky v jakékoliv výší a i jen občas. Slibujeme, že prostředky využijeme plně v boji za Vaši a naši svobodu a informace, které se EU, multikulturní a proislámské elity snaží potlačovat a tajit! Reklama na internetu, překlady a pod. nejsou zdarma a my je musíme platit. Naši společní nepřátelé to vědí a proto se snaží nám co nejvíce bránit šířit nejen informace, ale i propagovat naše svobodné necenzurované informace. Je jen na Vás jestli se jim to podaří a zaplaví Evropu a náš domov barbary nebo ne.

 

Předem moc děkujeme. Společně zvítězíme a ubráníme se!

 

Číslo účtu: 2700168305 / 2010, Fio banka a.s., Variabilní symbol: 003

Ze zahraničí: IBAN: CZ2320100000002700168305, BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

 

Více k problematice zde:

Díky infiltraci bavorských mešit českou antiislamistkou Křížkovou jsme potvrdili propojení pražských islamistů na ty v Mnichově. Znepokojivé zjištění české agentky mezi německými islamisty: Německo jako nástupní prostor k islamizaci Čech…

Přišlo e-poštou CP

 

https://www.eurabia.cz/ShowArticleMobile.aspx?id=33513

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář