Jdi na obsah Jdi na menu
 


Britští a američtí instruktoři cvičí ukrajinské vojáky používat střelivo s ochuzeným uranem

28. 3. 2023

Britští a američtí instruktoři cvičí ukrajinské vojáky používat střelivo s ochuzeným uranem

Redakceby Redakce 28. 3. 2023

  

 

Britští a američtí instruktoři podle britské publikace Declassified UK cvičili ukrajinské vojáky v používání střel s ochuzeným uranem. (Foto: Twitter)

Publikace ve své zprávě odkazuje na video britského ministerstva obrany na YouTube, kde ministerstvo uvádí, že instruktoři „začínají seznamovat střelce, nabíječe a velitele s typy munice pro Challenger 2“.

Náboje s ochuzeným uranem jsou podle publikace položeny na stole před ukrajinskými vojáky, kteří poslouchají přednášku amerických a britských vojáků. Tyto střely jsou označeny jako „inertní“, což může znamenat, že jde o repliky.

„Oranžovo-černý projektil na videu se zdá být inertní demonstrační verzí britské 120mm munice CHARM3 s ochuzeným uranem,“ řekl publikaci Doug Weir, expert z Observatory for Conflict and Environment.

British and American instructors trained Ukrainian troops in the use of depleted uranium shells, according to the British publication Declassified UK.
In its report, the publication refers to a YouTube video by the British Ministry of Defense, where the https://t.co/tM2zE5xofEpic.twitter.com/M4UinVWe1d

— Victor vicktop55 (@vicktop55) March 27, 2023

Zdroj: easternherald.com