Jdi na obsah Jdi na menu
 


Al Masdar - Arménie po střetech s Ázerbájdžánem vyhlásila stanné právo a masovou mobilizaci

29. 9. 2020

Al Masdar - Arménie po střetech s Ázerbájdžánem vyhlásila stanné právo a masovou mobilizaci

Írán/Sýrie/Blízký východ, Války a terorismus 

120302931_1140334829740360_1261127857093572583_o"

 

V neděli vyhlásila arménská vláda válečný stav a obecnou mobilizaci v zemi kvůli událostem v Karabachu, které se objevily dnes ráno. Arménský premiér Nikol Pashinyan již dříve oznámil, že úřady jeho země studují možnost vyhlášení válečného stavu a částečné všeobecné mobilizace. Pashinyan vydal na své stránce na Facebooku prohlášení, které znělo: „Válečný stav a obecná mobilizace budou oznámeny rozhodnutím vlády Arménské republiky. Rozhodnutí nabude účinnosti po jeho oficiálním zveřejnění. “

 

Dodal: „Vyzývám vojáky povolané do ozbrojených sil, aby se hlásili u svých vojenských komisí v regionech.“

Ázerbájdžánské ministerstvo obrany dříve v neděli uvedlo, že arménské ozbrojené síly střílely na obytné oblasti na kontaktní linii v Karabachu a podle těchto prohlášení byli civilisté zabiti.

Podle arménského ministerstva obrany byl Karabach „vystaven leteckým a raketovým útokům“."

Je známo, že Turecko vyslalo do Ázerbajdžánu naverbované džihádisty, aby bojovali proti Arménii. Zdá se tedy, že Ázerbajdžán a Turecko své kroky koordinují. Arménie je pod ochranou Ruska. Je to další pokus tureckého prezidenta Erdogana o destabilizaci celé oblasti, která patří do jeho expanzivní novoosmanské politiky. Nová Osmánie má sahat od Vídně až do Číny.

 

Podle tweetů z místa bombardovali v noci na neděli Ázerbajdžánci hlavní město Náhorního Karabachu Stěpanakert. Počty mrtvých nejsou zatím známy, škody prý jsou obrovské.

 

Vydáno: 29.9.2020  v  15.00   Autor: MUDr. Ivan David Europoslanec SPD, nwoo.org

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář