Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. dubna 1945 bylo osvobozeno Brno jednotkami Rudé armády, 9. 5. pak Praha

15. 4. 2021

26. dubna 1945 bylo osvobozeno Brno jednotkami Rudé armády, 9. 5. pak Praha

 

Pouhých několik dní před osvobozením Brna vypravovali Němci  „transporty smrti“. Nebyl pouze jeden. V koncentračních táborech, které byly počátkem května ještě v německých rukou, probíhalo vraždění vězňů i nadále, např. v Terezínu.

 

Dozvídáme se v současnosti o těchto krvavých skutečnostech? O tisících našich obětí? Vždyť jen v době od 1.5. do 9. 5. 1945 během Květnového povstání českého lidu Němci zabili či zavraždili na 8 tisíc  našich lidí, tedy v posledních dnech a hodinách druhé světové války nebo dokonce i po jejím oficiálním ukončení. Téměř nikoliv. Mají upadnout v zapomenutí.

 

Když v Brně pořádají tzv. sudetští Němci každý rok falešné „pochody smrti“  a s nimi i část Brňanů, pod vedením „primátorů“ a jejich pomocníků, společně pláčou nad osudem Němců, kteří měli údajně zahynout v průběhu po vysídlení z Brna, k němuž došlo ve dnech 30. a 31. května 1945. Toto divadlo naopak má nejen oživovat „utrpení“ brněnských Němců po jejich vysídlení, ale také jej zmnožovat. A právě tak se přepisují naše dějiny! K tomu nesmíme být lhostejní. Jinak časem se naše mládež bude dozvídat o zvěrstvech zlých Čechů, které se dopustili na bezbranných, hodných a zcela nevinných Němcích, kteří za nic nemohli, a přesto se stali oběťmi Čechů.

 

Proto o tom musíme mluvit my. Aby pravda zůstala pravdou a lež lží!

Dr. O. Tuleškov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář