Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putin skončil, musí se vzdát, bude brzy zastřelen. OSN, NATO a EU?

23. 3. 2022

Putin skončil, musí se vzdát, bude brzy zastřelen. OSN, NATO a EU?

Každý, kdo čte naše mainstreamová média, by mohl věřit, že konečné vítězství veskrze dobré Ukrajiny nad zlým Ruskem je blízko. Pokud vám ještě zbývá pár gramů mozku, máte tendenci si myslet opak, píše se na německém webu PiNews.

Vladimir Putin, ruský prezident

23. března 2022 - 04:20

 

Putin musí pokračovat ve svých jasných a dobře známých válečných cílech, jinak skončil a může si sbalit kufry: Žádné NATO v Kyjevě, bezpečnost Krymu a Donbasu, očista Ukrajiny od ultranárodních, protiruských neregulérů a brigád, Ukrajina by měla být neutrální, žádný zákaz ruského jazyka.

 

Ruská armáda se jednoznačně vyhýbá boji dům od domu a nechce dodávat nehumánní snímky. Samozřejmě občas mine raketa když střílíte na nepřátelské palebné postavení uprostřed obytné čtvrti, ale zatím nikde nedošlo k boji muže proti muži o dobytí nějakých bloků domů.

 

Samozřejmě, že ne všechny poškozené domy mají na svědomí Rusové, jak neustále tvrdí náš tisk. Rusko a ještě méně Ukrajina mají nejen pravidelnou armádu, ale i různé neregulérní žoldnéře, kteří si občas vaří vlastní polévku.

 

Do Ruska samozřejmě míří i statisíce uprchlíků. Že chce Putin někoho unést, je neohrabaný nesmysl. Ale v Mariupolu bylo civilní obyvatelstvo opakovaně zajato jako rukojmí a fanatické ultranárodní ukrajinské brigády mu bránily v útěku, aby zpomalily Rusy.

 

To nás přivádí k Putinově vážné chybě, když si zjevně myslel, že za tři dny bude mít ukrajinský lid všeho dost a podpoří příměří a mír a válka skončí. Putin si neuvědomil, že malé procento těžce ozbrojených ultranárodních extremistů může zabránit celému lidu uzavřít mír.

 

Nemůže být pochyb o tom, že většina lidí na Ukrajině si přeje, aby krveprolití skončilo. Ale jak by mohli schopni svobodně mluvit? Zelenskij včera zakázal všechny opoziční strany a on sám je považován za rukojmí ultranárodní válečné strany. To je v tuto chvíli hlavní problém.

 

Rusové však postupovali cílevědomě a na východě a jihu podnikali důležité výboje. Krym už není závislý jen na mostě v moři, ale pevnina za ním je nyní v ruských rukou. A Donbas je již mnohem bezpečnější než dříve.

 

Azovské moře je prý také v ruských rukou a po Mariupolu už chybí jen Oděsa, která by mohla být bombardována a obsazena z Černého moře, pokud vše ostatní selže. Rusové Kyjev nepotřebují ani nechtějí. Stačí zničení vojenské infrastruktury, paralýza letišť a podobně.

 

Je také spousta zemí, které stojí za Ruskem a nesplňují všechna přání válečných štváčů na Západě. Především Čína a Indie, ale i mnoho dalších je vůči Západu zdrženlivé. Vzpomeňte si na všechny arabské státy, Írán, Pákistán, Turecko a mnoho zemí v Africe a Jižní Americe. Člověk se drží zpátky, ale přátelé USA a Západu se dají zvládnout.

 

Jak může Putin urychlit kapitulaci Ukrajiny, netuším, ale dojde k tomu. Cokoli jiného je nepředstavitelné – dokonce i jaderná válka! Dodává autor článku na PiNews.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)