Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo uplatňoval princip kolektivní viny, Němci nebo my?

28. 4. 2024

Kdo uplatňoval princip kolektivní viny, Němci nebo my?

Jakub Kapaník v článku "Nenávist vůči sudetským Němcům je ostudou našeho národa" píše:

"V části Čechů je už od dob druhé světové války zakořeněn princip kolektivní viny vůči Němcům. Místo zloby a nenávisti bychom si ale měli sáhnout i do vlastního národního svědomí."

Celý článek si můžete přečíst na níže uvedené adrese:

https://medium.seznam.cz/clanek/jakub-kapanik-nenavist-vuci-sudetskym-nemcum-je-ostudou-naseho-naroda-40026

Jaká je pravda?

Němci, včetně tzv. sudetských Němců, programově chtěli likvidovat český národ. Podrobnosti uvedené v "Memorandu Hergel", v pamětním spisu Neuratha a Franka o germanizaci, vystěhování a likvidaci českého národa, 1940, 28. srpen a z projevu R. Heydricha, tehdejšího zastupujícího říšského protektora, ze dne 2. října 1941, o plánech na likvidaci českého národa, jsem již uveřejnili. Byl to R. Heydrich, který oficiálně prohlásil, že Čech zde již nemá co dělat. Češi měli být jako národ zlikvidováni po německém vítězství v druhé světové válce a naše historické sídelní území mělo být osídleno výhradně Němci. Vůči Čechům byl tak plně uplatněn princip kolektivní viny, který měl skončit genocidou českého národa.

 

V době protektorátu Němci dělali přípravy na tuto genocidu a z části ji v praxi začali provádět. Na 360 tisíc našich lidí Němci povraždili či zabili. Můžeme děkovat Spojencům, a to všem bez rozdílu, Angličanům, Sovětům, Američanům a dalším, kteří nás zachránili před likvidací. V případě vítězství Německa by nežil nikdo z nás, ani ti největší sudetomilové a gemanofilové. V našem sídelním území, jak řekl R. Heydrich, Čech neměl co dělat.  Země měly být osídlena výhradně Němci. Aby k tomu nedošlo se zasloužili i příslušníci našeho domácího odboje, příslušníci východní i západní armády.

 

Němci, především jejich nacistické elity, nebyli žádnými troškaři. Měli genocidní plány, které se týkaly přímo některých národů, zejména Poláků, Ukrajinců, Rusů, a dalších. Podrobněji o tom pojednával "Generalplan Ost", který obsahuje podrobnosti o plánovaném a také v praxi uplatňovaném zločinném vyvražďování především Slovanů. Tak Němci chtěli získat další "životní prostor", kde by německému panskému národu sloužily zbytky těchto otrockých národů.

 

Češi nikdy  princip kolektivní viny vůči druhým národům neuplatnili, ani nikdy nesáhli ke krvavým etnickým čistkám. V plné míře však vše z čeho jsme viněni, bylo vlastní nacistickému Německu, Němcům.  

 

Připravil Dr. O. Tuleškov