Jdi na obsah Jdi na menu
 


Déjà vu - útoky na Andreje Babiše

6. 8. 2022

Déjà vu - útoky na Andreje Babiše

6.8.2022 13:05

České vládní koalici se, slušně řečeno, nedaří. A. Babiš jezdí v klidu se svým karavanem po vlastech českých, mluví o úspěších své vlády a o neúspěšné politice vlády P. Fialy. A tak stratégové pravice nepřišli na nic jiného, nežli mu do těchto spanilých jízd po českém venkově hodit vidle.

Protože jsem něco podobného zažil na své vlastní kůži, včetně pištění píšťalek, řevu politických odpůrců, provokativních plakátů a vrhů vajíčky před volbami do Evropského parlamentu v roce 2009, vím, jak je to nepříjemné. A jak je politik, který chce dělat svojí práci a být mezi lidmi, mluvit s nimi, prakticky bezmocný. Je to dehonestující a významná část českých médií, včetně veřejnoprávních přímo chrochtá blahy, že na Babiše konečně došlo. Jim vůbec nejde, stejně tak jako vládní koalici, o konstruktivní přístup k politice. Jde jim jenom o destrukci. Myslím, že A. Babiš by proto měl přesunout svá setkání s občany do uzavřených místností, ve kterých může bez problémů zasahovat vůči výtržníkům jeho pořadatelská služba. A jeho příznivci nebudou ohrožování agresivními odpůrci.

Těm, kdo tyto akce organizují, totiž jde jenom o virvály, konflikty a vyvolání následné nepřiměřené reakce předsedy hnutí ANO. A to že se A. Babiš při těchto atacích neudrží (a kdo by se udržel, být na jeho místě, ten by musel mít svatozář), je jisté. Političtí odpůrci budou pak dokazovat jeho slabou nervovou soustavu. Prostě, v případě A. Babiše je potřeba změnit pouze politický postup. V uzavřených místnostech, kterých je v každé vesnici a městě v Čechách dost a dost se snáze udrží pořádek a jeho političtí nepřátelé nemůžou říct ani slovo, pokud budou selektováni od řádných návštěvníků jeho meetingů.

 

 

Komentáře

 

opatovice328

Miroslav Kelnar - 6.8.2022 18:14.

To je dobře, že se ten článek zde objevil. Já jsem byl ten člověk, který nahlásil na policii, že se chystá pokus o atentát na Babiše. Potkal jsem v pondělí po poledni člověka, který se mi svěřil, že tuto informaci má, abych s tím něco udělal, že se tento atentát má uskutečnit v Třeboni u nějaké Jindřichohradecké brány. Ten člověk na mě zapůsobil dobře a já jsem se nejdříve snažil tuto informaci podat telefonem na ústředí ANO, ale tam mi ani po třech telefonech nikdo nezvedl, a protože do Babišova výstupu v Třeboni zbývalo tak 45 minut, tak jsem šel případ nahlásit v dobrém úmyslu na policii. Druhý den jsem se dozvěděl z tisku, že setkání Babiše s občany právě v Třeboni bylo zrušeno, a že tam byly připraveny proti Babišovi nějaké provokace. Teď mi leží v hlavě, jestli mě ten neznámý člověk nevědomky nezneužil ve hře proti Babišovi, ale on mi dal svoji adresu a jméno, a nakonec jsme ho s policií i identifikovali na obrazovce podle záznamů z kamer, takže my víme, o koho jde. Včera jsem se dočetl, že tam došlo k zakleknutí nějakého protibabišovského provokatéra od neuniformovaného policisty. A k tomu vydali silná slova Rakušan a Fiala, jak s policií obrazně řečeno zatočí. Vypadá to, že jsem byl zatažen nechtíc do této protibabišovské taškařice. Musím říci, že mě to docela popudilo. Já jsem v srpnu 2020 na demonstraci proti Bělorusku byl napaden policií s tím, že mě policista škrtil jako šílený tím, že tlačil loktem proti mé krční tepně proti kamennému sloupu, a to jen za to, že jsem měl v ruce plakát „Ať žije Lukašenko“. Já jsem ten případ můj zde popisoval v článku: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jak-pravda-laska-nezvitezila-nad-lzi-nenavisti. Od té doby jsem si na dotyčného policistu z Prahy 6 stěžoval a dovedl jsem tento případ až k ochránci lidských práv, protože policie zlikvidovala záznamy z kamer a 7 policistů svědčilo lež do protokolu, tak výsledkem vyšetřování bylo, že jsem si hematom na krku vymodeloval já sám a příběh že jsem si vymyslel. A to jsem si stěžoval na GIBS, na policejního prezidenta, na parlamentní komisi pro bezpečnost, ale nikde jsem nenašel zastání. A teď takový cirkus od pětikolky kvůli zaklenutí protibabišovského provokatéra. To jen dokládá, že se zde chystá v aranžmá pětikolky velká protibabišovská nenávistná akce, podobně, jako proti Vám, pane Paroubku. Já jsem byl jen překvapen, že se Babiš nezbavil Koudelky, u toho nikdo neví, pro koho tu pracuje. Nicméně bych rád řekl, že tentokrát to tak nenecháme, a proti těmto připraveným provokacím proti Babišovi i ostatním kandidátům se postavíme, a to včetně případného fyzického kontatku. Zde je správný název článku z dnešní Skryté pravdy “Je to zoufalé, ale musíme bránit i Babišovy příznivce a hodné lidi před tlupou agresorů provládních extremistů“. Je jasné, že tato koaliční zvěř se nebude štítit ničeho.

vaševěc.cz