Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zrádce E. Hácha vydal korunovační klenoty země České katu Heydrichovi

28. 3. 2024

Zrádce Hácha vydal korunovační klenoty

země České katu Heydrichovi

 

Adorace kolaboranta dr. Háchy, tzv. státního presidenta protektorátu, nesnese žádné omluvy ani z hlediska státoprávního, ani z hlediska historického. Hácha prostě byl zrádce československé státnosti a nikdo a nic mu to neodpáře. Tento rodák z Trhových Svinů,který byl celý život zastáncem staré rakouské monarchie a nikdy nepřilnul k československé státnosti, byl vybrán klerofašisty II.republiky k vládnutí,a poté byl schválen Hitlerem a jeho katany k administraci porobeného protektorátu, jemuž Čechové ironicky říkali "Nehmen und Berem". Hitler svou blahosklonnost k administrátoru protektorátu vyjádřil i honosným darem limuzíny Mercedes.

Hácha svou oddanost Reichu a podlézavost vůči katanu českého národa Heydrichovi manifestoval dokonce předáním většiny klíčů od svatovítského pokladu korunovačních klenotů země České, což byl největší morální státoprávní zločin,kterého se mohl kolaborant k III.říši dopustit. Heydrich přijal tento Háchův "dar" a konstatoval, že Háchova vstřícnost zaručuje ty nejlepší vztahy protektorátu k okupantu III.reichu.

Tato hanba země České byla fotografována i filmována.

Dnešní vydání pamětní známky Háchovi je projevem nejen přepisování dějin, ale projevem nemístné a ostudné adorace nejvyššího kolaboranta protektorátu. K věci by se měly vyjádřit kompetentní orgány a známka by měla být stažena z oběhu v České republice. Co nejrychleji.

 

Dr. Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno